Çatışmalarda 27 yıllık emeği yok oldu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki operasyon sırasında evi ve iş yeri hasar gören Saniye Bingöl isimli vatandaşın, 27 yıllık birikimiyle aldığı ve ekmeğini kazandığı yorgan dikme makinesi kullanılamaz hale geldi.
Çatışmalarda 27 yıllık emeği yok oldu

Makinesini 190 bin TL'ye aldığını söyleyen Bingöl, 6 çocuğunun aç kaldığını söyledi.
İlçede 30 Mayıs’ta sona eren ve 78 günün ardından kısmi zamanlı olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağında meydana gelen çatışmalar nedeniyle yüzlerce ev ve iş yeri hasar gördü. Güngör Caddesi üzerinde bulunan yorgan dikme atölyesinin sahibi Saniye Bingöl, 27 yıllık birikiminin yok olduğunu belirterek, “27 yıldır evde yaptığım el işleri ile biriktirdiğim paralar ve kızlarımın adına çektiğim kredilerle satın aldığım yorgan dikme makinem olaylarda kullanılamaz hale geldi. Atölyem ateşe verilmiş ve makinelerin tüm elektronik aksamları hasar görmüş. Zaten kışa doğru almıştım. Birkaç iş yaptıktan sonra sokağa çıkma yasağı ilan edildiği için çalıştıramadım. Geldiğimde bu haldeydi. Ne yapacağımı bilemiyorum, Allah kabul etmesin” dedi. 

Makinelerin tamir edilemeyecek durumda olduğunu belirten Bingöl, “27 yıllık emeğim bir anda kül oldu gitti. 6 nüfusum var. Elden ayaktan kesilince bu makineyi almaya karar verdim. Şimdi böyle ortada kaldık. Yetkililerden zararımızın karşılanmasını istiyorum” diye konuştu.