Cavanda resmen Galatasaray'da

Galatasaray, Trabzonspor'dan transfer ettiği Luis Pedro Cavanda ile sözleşme imzaladı.
Cavanda resmen Galatasaray'da

GalatasarayTrabzonspor'dan transfer ettiği Luis Pedro Cavanda ile sözleşmeimzaladı. 

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen ve Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu'nun da katıldığı törende 25 yaşındaki defans oyuncusu, kendisini 3 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Törende konuşan Nazifoğlu, Galatasaray'a çok önemli bir futbolcu daha kazandırdıklarını belirterek, "Cavanda, geçen sene çok iyi bir sezon geçirmedi ama burada yeniden doğuş yapacağını ve Belçika Milli Takımı'na gideceğine inanıyorum." dedi. 

"Leiva bir gün daha süre istedi"

Levent Nazifoğlu, Galatasaray'ın transfer gündemindeki Brezilyalı oyunu Lucas Leiva'nın durumuna ilişkin şunları kaydetti:

"Lucas Leiva, dün bize telefon açtı ve bir gün daha süre istedi. Bizim verdiğimiz süre dolmuştur ama bugün ararsa yönetim kurulumuz toplanabilir. Ne karar verilir bilemiyorum. O bölgeye Tolga'yı aldık ama bir isim daha almak istiyoruz. Başka oyuncularla da temasımız sürüyor. Transfer dönemine 3 oyuncu alma hedefiyle girdik. Hedeflediğimizden fazla transfer yaptık. Kesin olmamakla beraber 1-2 oyuncu daha alacağız diyebilirim. "

Nazifoğlu, yaptıkları transferlerde yüksek bonservis bedeli ödemeleri yönündeki eleştirilere ise, "Eleştiriler olacak, 25 milyon taraftarımızın aynı fikirde olmasını beklemiyoruz. En fazla eleştirildiğimiz konu bonservis parası ödememiz, bonservissiz oyuncular çok kaliteli olmuyor. Hepimizin şunu bilmesi lazım, bonservis parası vermiyorsak bile oyuncuya imza parası diye bir şey çıktı. Taraftarımız buna takılmasın, bu paralar bir şekilde ödeniyor. Son günlerde yaptığımız transferlerden dolayı taraftarlarımızdan çok pozitif mesajlar alıyorum. Fakat taraftarlarımıza şunu hatırlatmak istiyorum, eğer Dursun Özbek, Alp Yalman ve Mehmet Özbek olmasaydı bu transferleri yapamazdık. Taraftarlarımızın onlara da destek olmalarını istiyorum." yanıtını verdi.

Cavanda: Galatasaray'da olmaktan büyük onur duyuyorum

Cavanda ise Galatasaray'a transfer olduğu için çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Galatasaray'da olmaktan büyük onur duyuyorum çünkü Galatasaray bir dünya kulübü. Galatasaray'a olumlu bir enerji taşıyacağıma inanıyorum. Hedeflerimize ulaşmak için elimden gelenin bir fazlasını yapmaya çalışacağım." değerlendirmesinde bulundu.

Sarı-kırmızılı kulübe transfer sürecine de değinen Cavanda, "Trabzonspor'da kadro dışı kaldığımda Galatasaray aklımda yoktu. Galatasaray'ın hedeflerini biliyordum, büyük bir takıma katılmak her zaman hedeflerim arasında vardı. Trabzon'da bir sezon geçirdim ve o defteri kapattım. Artık sadece buradaki performansımı düşünmek istiyorum." diye görüş belirtti.