Çavuşoğlu: Rusya ile ilişkilerimiz eski günlerine dönecek

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Rusya ile ilişkilerimiz eski günlerine dönecek. Bölgenin istikrarı ve geleceği için de önemli bir vesile olacaktır." dedi.
Çavuşoğlu: Rusya ile ilişkilerimiz eski günlerine dönecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Manavgat ilçe teşkilatında düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, ramazan ayının, terör saldırıları nedeniyle sadece Türkiye için değil İslam coğrafyası için de buruk geçtiğini söyledi.

Mescid-i Nebevi yakınlarında bir terör saldırısı yaşandığını hatırlatan Çavuşoğlu, "İslam dinini temsil ettiğini söyleyen caniler, bakınız nereleri hedef alıyor. Başından beri söylüyoruz, bunların İslam'la Müslümanlık ile bir ilgisi yok. İnsanlıkla bile ilgileri yok." dedi.

"Kazan-kazan anlayışıyla adımlarımızı atmaya devam edeceğiz"

Türkiye'nin dış politika bakımından yoğun günler geçirdiğini söyleyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Son dönemde önemli adımlar attık. İsrail ile olduğu gibi Rusya ile de ilişkileri normalleştirdik. Karşılıklı kazan-kazan anlayışıyla adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Rusya ile ilişkilerimiz eski günlerine dönecek. Bunun bize sadece turizm veya nükleer enerji santrali gibi konularda getirisi olmayacak. Bölgenin istikrarı ve geleceği için de önemli bir vesile olacaktır."

Türkiye'nin, çıkarları gereği dengeli, çok taraflı ve proaktif bir politika izlemesi gerektiğine işaret eden Çavuşoğlu, "Dostumuzun sayısını çoğaltmalı, rakibimiz ve düşmanımızın sayısını da azaltmalıyız. Bu yönde adımlar atıyoruz." diye konuştu.