Cedi Osman: Her oyuncunun hayali...

Milli basketbolcu Cedi Osman, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri'ni geçerek Rio vizesini alabileceklerine inandığını ve olimpiyatlarda mücadele etmenin her oyuncunun hayali olduğunu söyledi.
Cedi Osman: Her oyuncunun hayali...

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın genç oyuncusu Cedi Osman, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri'ni geçerek Rio vizesini alabileceklerine inandığını ve olimpiyatlarda mücadele etmenin her oyuncunun hayali olduğunu söyledi.

2016 Rio Olimpiyatları Elemeleri kapsamında hazırlıklarını İtalya'da sürdüren A Milli Takım oyuncularından Osman, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun internet sitesinde yer alan açıklamasında, tek düşüncelerinin Rio vizesi almak olduğunu belirterek, "Rio yolunun kolay olmadığının bilincindeyiz. Hazırlanmak için fazla zamanımız da bulunmuyor. Final serisinin tamamlanmasının ardından hiç vakit kaybetmeden milli takıma geldik. Fiziksel olarak hazırlanmamız çok önemli olsa da bence daha da önemli olan mental hazırlığımız olacak. Oyuncuların hepsinin birbirini yakından tanıması bizler için avantaj. Ne kadar yetenekli ve potansiyelli bir ekip olduğumuzu da biliyoruz. O nedenle hiçbir sorun yaşamayacağız." ifadelerini kullandı.

Yunanistan ile Atina'da ve İstanbul’da oynayacakları iki hazırlık karşılaşmasının kendilerini değerlendirme açısından çok önemli olduğunun altını çizen Cedi Osman, "Son yıllarda Yunanistan ile hem seyircimiz önünde hem de Atina'da önemli sınavlar verdik. Şimdi de yine bizim için ciddi maçlar oynayacağız. Yunanistan çok iddialı bir ekip. Ayrıca yetenekli oyunculardan oluşan genç bir kadroya da sahipler. O nedenle oynayacağımız karşılaşmalar önemli bir sınav niteliğinde olacak." değerlendirmesinde bulundu.