Çektikleri kredileri kurban paralarıyla ödemişler

FETÖ/PDY'ye finansman sağladıkları" öne sürülen, aralarında şirket ve dernek yöneticilerinin de bulunduğu şüphelilere yönelik İstanbul merkezli Konya ve Kırklareli'de gerçekleştirilen operasyonun detayları ortaya çıktı.
Çektikleri kredileri kurban paralarıyla ödemişler

"Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansman sağladıkları" öne sürülen, aralarında şirket ve dernek yöneticilerinin de bulunduğu şüphelilere yönelik İstanbul merkezli Konya ve Kırklareli'de gerçekleştirilen operasyonun detayları ortaya çıktı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul, Konya ve Kırklareli'de düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 36 şüphelinin sorgulamaları sürüyor.

Şüphelilerin, bazı bankalardan kredi olarak çektikleri milyonlarca lirayı örgütsel faaliyetlerde kullandıkları, kredilerin geri ödemesini vatandaşlar tarafından yardım kuruluşlarının banka hesaplarına yatırılan kurban paralarıyla yaptıkları, yardımsever vatandaşlara da kurbanlarının kesildiği yönünde bilgi verdikleri öne sürüldü.

FETÖ bünyesinde faaliyet gösteren çok sayıda şirketin öğrenci burs ücretlerini masraf gösterip düşük vergi ödediği ancak söz konusu burs paralarının öğrencilere ödenmeyerek örgüte aktarıldığının belirlendiği iddia edildi.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporlarında, FETÖ yöneticilerinin Kahire'de yaptıracağı okul için 10 milyon avro topladığı, bu paranın 7 milyon avrosunun Mısır'a gönderildiği, 3 milyon avronun ise yöneticiler tarafından harcandığı ileri sürüldü.