Çelebi’ye uğramayan ‘Künefe yedim’ demesin!

Künefeyi farklı bir bakış açısıyla sütle buluşturan Çelebi Sütlü Künefe, 7 yıldır tatlı severlere hizmet veriyor.
Çelebi’ye uğramayan ‘Künefe yedim’ demesin!

Künefeyi farklı bir bakış açısıyla sütle buluşturan Çelebi Sütlü Künefe, 7 yıldır tatlı severlere hizmet veriyor. Aldığı bir ilhamla künefeyle sütü karıştırıp, yeni bir lezzet keşfettiklerini söyleyen Çelebi Sütlü Künefe İşletme Sahibi Uğur Eylen, ‘Sütlü künefe Konya’nın değişmeyen tek lezzeti’ diyor.  

Çocuk yaşlarda başladığı künefe ustalığında 18. yılını devirdiğini söyleyen Eylen, “Gaziantep doğumluyum, Gaziantep’te yıllarca bu sektöre emek verdim. Başka bir iş yapmadım hiç. İyi bir ustanın elinde yetiştim ve mesleğime hep önem verdim. 7 sene önce Konya’ya geldim ve kendi işyerimi açmaya karar verdim. Geleneksel künefe yaparak başladığım serüvende, katmerden tutun da baklavaya kadar envai çeşit tatlıya emeğimi kattım. Şimdi de sütlü künefe ile damaklarda unutulmaz bir tat bıraktım” dedi.

celebi-sutlu-kunefe-(1).jpg

“SÜTLÜ KÜNEFE FİKRİ ANSIZIN GELDİ”

Sütlü Künefe fikrinin ansızın ortaya çıktığını ifade eden Eylen, “Sütlü Künefe’nin, ak sakallı dede hikayesi gibi bir hikayesi var. Bir gece hiç bilmediğim bir yere yemek yemeye gittim, orada bir adamla karşılaştık. O adam bana Hatay tarafında künefenin herkes tarafından sütle yapıldığını söyledi. Ben de o adama dedim ki, hayır suyla yapılır. Fakat o, sütle yapılacağı konusunda ısrar etti. Bu ısrar üzerine sütle künefe yapmayı denedim, işin içine kendi tecrübelerimi de kattım tabi. Ortaya çok farklı bir tat çıktı. Daha sonraki süreçte ise o adamı bir daha göremedim orada. Hatay’da da böyle bir lezzetin önceki yıllarda hiç yapılmadığını öğrendim. Çok uzun süre aradım ama o adamı bir daha bulamadım. O günden sonra da sütlü künefenin ilahi bir ilhamla bize nasip olduğuna inandım hep” diye konuştu.

ugur-eylen-(1).jpg

“BURAYA GELMEYEN KÜNEFE YEDİM DEMESİN”

Çelebi Sütlü Künefe’ye gelmeyen bir insanın daha önceki hayatında aslında hiç künefe yemediğini belirten Eylen, “Başka yerde künefe yiyip de Çelebi Sütlü Künefe’ye gelen misafirlerimizin tepkileri çok olumlu oluyor. Biz daha önce hayatımızda hiç künefe yememişiz diyorlar. Bizimle sohbet eden misafirlerimiz, daha önce bizi kandırmışlar diyorlar. Başka yerlerde yarım porsiyon künefe yiyen müşterilerimiz, Çelebi Sütlü Künefe’de 2 porsiyon künefeyi rahatlıkla yiyorlar. Özellikle bayan müşterilerimiz, sütlü künefeyi çok sevdiler. 2 porsiyon künefe yiyen bayan müşterimiz bile var” dedi.

celebi-sutlu-kunefe-(2).jpg

“BİR KEZ GELEN MUTLAKA BİR DAHA GELİYOR”

Sabah 11.00 ve gece 02.00 saatleri arasında hizmet verdiklerini ifade eden Eylen, “Müşterilerimiz artık bu saatleri ezbere biliyorlar. Bazı günlerde gece saat 03.00’e kadar hizmet verdiğimiz oluyor. Bizim müşterilerimiz yoldan geçerken uğrayan insanlar değil sonuçta. 7 seneden bu yana her zaman bizi tercih eden müşterilerimiz var, dostluk kurduk onlarla. Her yaştan müşteriye hitap ediyoruz. Bizi bir kez tercih eden kesinlikle bir daha geliyor ve yanında da mutlaka yeni bir müşteri getiriyor” şeklinde konuştu.

celebi-sutlu-kunefe-(3).jpg

“20’DEN FAZLA TATLI TÜRÜ VAR”

20’den fazla tatlı türünü, damak tadına düşkün olanların hizmetine sunduklarını anlatan Eylen, “Künefe, baklava, tulumba, halka tatlı, şekerpare, dondurma, çiğ kadayıf, katmer, simit katmer, kara katmer gibi 20’den fazla lezzeti burada bulmak mümkün. Bol kaymaklı bol fıstıklı simit katmerimiz çok tutuluyor. Simit katmer gibi, Gaziantep sofrasına ait olan Kara katmer de Konya’da çok sevildi. Katmer çeşitlerini de Konya’da 2 senedir satıyoruz. Bu yöresel tatlılar da misafirlerimizin en beğendiği türlerden” diye konuştu.

konya-celebi-sutlu-kunefe-(4).jpg

“DOĞAL VE SAĞLIKLI ÜRETİYORUZ”

Künefede; peynir, yağ ve kadayıfın çok önemli olduğunu vurgulayan Eylen, “Biz peynirimizi Hatay’dan, kadayıfımızı ve fıstığımızı Antep’ten getiriyoruz. Yağımızı da burada, Konya’da temin ediyoruz. Künefede; peynir, yağ, kadayıf ve fıstık çok önemli. Biz bu ürünleri hep aynı yerden aynı markalardan alıyoruz. Damak tadında istikrar çok önemli bir husustur. Her defasında farklı bir lezzet ortaya çıkmamalı. Bizim müşterilerimiz düzenli ve sabittir. Damak tadında yapacağımız en ufak bir değişiklik, bütün emeklerimizin heba olmasına neden olur. Piyasada dondurulmuş ürünler başta olmak üzere çok fazla künefe çeşidi var. Ama kullanılan malzemeler ve ustalık noktasında kesinlikle kaliteyi biz satıyoruz. Biz Hatay’dan künefe peyniri getirirken, diğerleri künefenin içine kaşar koyuyor mesela. Biz günlük ve organik ürünler kullanırken, diğerleri dondurulmuş ürünler kullanıyor. Künefemizde kullandığımız süt de günlük taze süttür. Bizde her şey doğal ve hijyenik olarak üretiliyor. Bizim yaptığımız künefeler şubelerimize günlük olarak dağıtılır. Taze ve lezzetli ürün satıyoruz” dedi.

celebi-sutlu-kunefe-diger-tatli-cesitleri-(1).jpg

“YENİ ŞUBELER AÇIYORUZ”

Çelebi Sütlü Künefe’nin yeni şubeler açarak damak tadına düşkün olanlara daha hızlı hizmet vereceğinin müjdesini veren Eylen, “Yakında yeni bir mağaza daha açacağız. Otogar-Yazır bölgesinde Natura Park’ta 2. şubemizi kısa süre sonra açacağız. Gelecek yıl da Meram bölgesine bir mağaza açacağız. Ayrıca yakında Konya’da ilk defa tadılacak bir lezzeti de piyasaya süreceğiz. Közde Künefe Konyalıların damak tadına hitap edecek. Çelebi Sütlü Künefe’de tatlı fiyatları çok uygun seviyelerde. Her keseye hitap ediyoruz. Çelebi Sütlü Künefe’de asla afaki rakamlar ödemezsiniz. Görselden ziyade, içeriğe, sağlığa ve tada dikkat etmelisiniz. Biz menüye gereksiz şeyler ekleyip hesap kabartmayız. Buraya tatlı yemek için gelen insanlara zorla başka şeyler yedirtmeyiz. Çelebiye gelen her müşteri aradığı her tatlıyı bulabiliyor. Damak tadındaki istikrarımız bizi bu günlere getirdi. Değişmeyen lezzet Çelebi Sütlü Künefe” diye konuştu.

celebi-sutlu-kunefe-diger-tatli-cesitleri-(2).jpg

celebi-sutlu-kunefe-diger-tatli-cesitleri-(3).jpg

celebi-sutlu-kunefe-diger-tatli-cesitleri-(4)-001.jpg

celebi-sutlu-kunefe-diger-tatli-cesitleri-(5)-001.jpg

celebi-sutlu-kunefe-diger-tatli-cesitleri-(6)-001.jpg

celebi-sutlu-kunefe-diger-tatli-cesitleri-(7)-001.jpg

celebi-sutlu-kunefe-diger-tatli-cesitleri-(8).jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GURME DERGİSİ