Çelik: Almanya'daki FETÖ'ye yakın şirket ve kuruluşlar yasaklanmalı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, Almanya’nın FETÖ imamlarını sınır dışı etmesini, bu harekete yakın şirket ve kuruluşların da yasaklanmasını beklediklerini bildirdi.
Çelik: Almanya'daki FETÖ'ye yakın şirket ve kuruluşlar yasaklanmalı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Alman haber portalı WirtschaftsWoche’ye verdiği demeçte, Türkiye’nin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) faaliyetlerine karşı Alman hükümetinden beklediği adımları anlattı.

Almanya’nın bu örgüte mensup imamları derhal sınır dışı etmesi gerektiğini söyleyen Çelik, "Bu harekete yakın şirket ve kuruluşların da yasaklanmasını bekliyoruz." dedi.

Son günlerde Alman basınında çıkan çarpıtma haberlerde, Türkiye’ye yöneltilen Ortadoğu’daki “terör gruplarına destek” verdiği suçlamasını reddeden Çelik, şunları kaydetti:

"Biz PKK’ya, DAEŞ’e ve diğer terör gruplarına karşı savaşıyoruz. Bu mücadeleyi kendi çıkarlarımızın gereği olarak ama aynı zamanda müttefiklerimiz için yapıyoruz."

Türkiye’nin AB üyelik hedefindeki kararlılığına vurgu yapan Çelik, AB üyeliğinin yalnızca Türkiye değil, AB için de olumlu gelişmelere yol açacağının altını çizdi.

"Halep'in düşmesi yeni bir mülteci akınına yol açar"

Mülteci krizine çözüm için AB ile Türkiye arasında varılan mutabakatın önemini vurgulayan Çelik, bu işbirliğinin kontrolsüz göç hareketlerini durdurmadaki başarısının, Suriye’deki gelişmelere bağlı olduğuna dikkat çekti.

Bakan Çelik, Halep’in düşmesi durumunda, bunun yeni bir mülteci akınına yol açabileceği uyarısında bulunurken, böyle bir durumla karşı karşıya kalınması halinde yeni mekanizmaların ele alınması gerekeceğini kaydetti.

Çelik, AB’nin Türkiye ile mutabakat kapsamında taahhütlerini yerine getirmemesi, Türk vatandaşlarına vize muafiyetinin getirilmemesi durumunda, Ankara için de bu mutabakatın anlamının kalmayacağına işaret etti.