Çelik: Sizin çocuklar 15 Temmuz gecesi çuvalladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, "Sizin çocuklar 15 Temmuz gecesi çuvalladı. Allah'ın izniyle bundan sonra da ayağa kalkamayacak şekilde milletin iradesini gasp edecek hiçbir güç bırakmayacak şekilde Ankara'da dik duruşumuzu sürdüreceğiz." dedi.
Çelik: Sizin çocuklar 15 Temmuz gecesi çuvalladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" tutan halka hitaben yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un hiçbir zaman unutulmayacağını, söz konusu gece de devletin en önemli kurumlarının bombalandığını ve Türkiye'nin seçilmiş Cumhurbaşkanını ortadan kaldırmak için alçakça planların uygulanmaya çalışıldığını söyledi.

Çelik, darbe girişiminde bulunanların böyle düşündüğünü ancak milletin önüne düşen Başkomutan Cumhurbaşkanının onlara pabuç bırakmadığını ifade ederek, "Siz bu hilelerle Abdülhamit Han'ı hallettiniz, rahmetli Menderes'i, Özal'ı ve Muhsin Yazıcıoğlu'nu yediniz ama Recep Tayyip Erdoğan'ı yedirmeyeceğiz. İnanıyorum ki dünya mazlumlarına 16 Temmuz sabahında çok büyük örnekler alacakları hususlar ortaya koyduk." değerlendirmesini yaptı.

"Ezan ve selalar, tank ve uçak seslerini susturdu"

Darbe girişiminde bu millete ait uçağın, tankın, silahın kullanılarak yine millete ait yerlerin bombalanmasının çok acı verici olduğunun altını çizen Bakan Çelik, şöyle devam etti:

"Bir yanlış vardı. O yanlış bu milletin araçlarını kullanan hainlerdi. Türk milleti olarak çok sıkıntılar gördük, çileler çektik, çok badirelerle karşı karşıya kaldık ama böyle bir düşmanla tarih boyunca hiç karşı karşıya gelmedik. Hiç yüz yüze gelmedik. Böyle bir hain, alçak düşman tarihimizde olmadı diyebilirim. Şimdi kardeşlerim bunları yapanlara biz mehmetçik diyebilir miyiz, Türk diyebilir miyiz, insan diyebilir miyiz? Türk olamaz, insan olamaz. İçinizden birileri 'Bunlar hayvan' diyebilir ama Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak diyorum ki bunlara hayvan demek hayvanlara hakarettir. Hayvan kim, bunlar kim? Hayvana bundan daha büyük hakaret olmaz. Bunlar böyle alçaklık yapmışlardır. Bunu özellikle kayıtlara geçmesi için söylüyorum."

Çelik, 8 gün gün boyunca minarelerden selalar ve ezanların okunduğunu belirterek, "Çok şükür bu imanlı milletin minarelerinden okunan selalar ve ezanlar, tankın ve uçağın sesine galip geldi. Tankın ve uçağın sesi maalesef ezanın, selanın karşısında söndü. Sizler taşın altına gövdenizi koymadınız, tankın altına gövdenizi koydunuz. Tankın altına gövdesini koyan örnek bir millet oldunuz. Siz Bedrin Aslanları gibi 8 gündür dünyaya gibi ders veriyorsunuz." dedi.

"Sizin çocuklar 15 Temmuz gecesi çuvalladı"

Türkiye'de birçok defa darbe yapıldığını ve darbelerin sonunda 'Bizim çocuklar başardı' denildiğini aktaran Faruk Çelik, şunları kaydetti:

"Sizin çocuklar 15 Temmuz gecesi çuvalladı. Allah'ın izniyle bundan sonra da ayağa kalkamayacak şekilde milletin iradesini gasp edecek hiçbir güç bırakmayacak şekilde Ankara'da dik duruşumuzu sürdüreceğiz. Bundan hiç endişeniz olmasın. Cumhurbaşkanımız televizyonlardan sık sık size hitap ediyor. Hiç kimseyi dinlemeyin. Provokasyonlara dikkat edelim. Şu güzel birliktelik demokrasi birliği. Bu cumhuriyetin ilelebet yaşaması birliği. Bu dava ay yıldızlı bayrağa gönül veren 78 milyonun başı tacı ettiği bir davadır. Cumhurbaşkanımız 'Meydanlar yerinizde durmaya devam edin' diyor. Elbet bildiği bir şey var. Bu olayı tek yönlü görmeyin. Bu olay sıradan, birilerinin yapıp edelim dediği bir şey değildir. Bu olay ciddi bir planlamanın, birçok unsurun, şer odağının elinin olduğu bir projedir, plandır. O planları başlarına çaldınız. Çalmaya devam edin. Hükümetimizi, Cumhurbaşkanımızı dört kulağınızla dinleyin ve bu meydanlarda tavrınızı belirleyin. Demokrasi bayramımız kutlu olsun."