Çeltik tarlalarına tırtıllar dadandı

Türkiye'nin çeltik üretiminin önemli bir bölümünü karşılayan İpsala ovasında ekili bazı çeltik tarlalarında tırtıl zararlısı görülmeye başlandı.
Çeltik tarlalarına tırtıllar dadandı

Türkiye'nin çeltik üretiminin önemli bir bölümünü karşılayan İpsala ovasında ekili bazı çeltik tarlalarında tırtıl zararlısı görülmeye başlandı.

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İpsala'nın özellikle Balabancık ve Sultanköy ovalarında ekili çeltik alanlarında tırtıl zararlısının görülmeye başlandığını söyledi.

Acilen mücadeleye başlanması gerektiğinin altını çizen Balcılar, "Bazı yıllarda görülen ve halk arasında çayır tırtılı denilen zararlının, özellikle Sultanköy ve Balabancık köylerimizin çeltik tarlalarında görülmeye başlandığı bilgisini aldık. Yeni larva döneminde olan ve yeni yeni görülmeye başlayan bu tırtıl zararlısıyla üreticilerimiz bir an önce mücadele etmeliler'' dedi.

İpsala Ziraat Odası'ndan ziraat mühendsi Turgut Durak da kelebek larvası, yeşil kurt isimleriyle de anılan tırtılların bu yıl yoğun olarak görülmeye başlandığını belirtti.

Sultanköy Muhtarı Ahmet Kılıç ise köylerinde yaklaşık 10 bin dekar alanda çeltik üretimi yapıldığını, yaklaşık 100 dekar alanda tırtıl görüldüğünü ve bu zararlının günden güne yayıldığını kaydetti.