Çeltik ve Akşehir'de Koridor Kitaplığı açılıyor

Nesiller Sizi Okuyor Projesi 2023 eğitim vizyonu kapsamında Çeltik Mustafa Kemal Atatürk ve Akşehir Tarık Buğra Koridor Kitaplığı açılışı yarın gerçekleştirilecek.
Çeltik ve Akşehir'de Koridor Kitaplığı açılıyor

Konya'nın Çeltik ve Akşehir ilçelerinde koridor kitaplığı açılacak. Nesiller Sizi Okuyor Projesi 2023 eğitim vizyonu kapsamında Çeltik Mustafa Kemal Atatürk Koridor Kitaplığı 19 Mart Salı günü (yarın) saat 10.00'da Kültür Merkezi'nde, Akşehir Tarık Buğra Koridor Kitaplığı ise saat 13.30'da Ömer Halis Demir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Konu hakkında açıklama yapan Eğitimevi Genel Müdürü Ahmet Ali Ortadeveci, "Kurulduğu 2013 yılından bu yana sayısız organizasyona imza atan Eğitimevi Organizasyon Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş yıldönümüne yakışır ve 2023 eğitim vizyonumuza uygun görkemli bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmeyi hedeflemiştir. Esas eğitimin kitap okumakla mümkün olduğuna inanan ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 eğitim vizyonunu benimseyen Eğitimevi, bu proje sonunda Konya genelinde 490 koridor kitaplığı ve 1 Milyar sayfa kitap okuma hedefini gerçekleştirecektir.“Nesiller sizi okuyor”  projesinin Koridor kitaplığında başarıları ile Türkiye tarihine iz bırakmış ve yaşam tarzıyla toplamda öne çıkan iş, sanat, siyaset, edebiyat, spor alanlarında ülkemize katkılar sunmuş kişilerin sponsorluğunda her biri adına bir okulda  koridor kitaplığı oluşturulacaktır. Böylece “Adam olmuş çocuklar; Adam olacak çocuklara’’ mesajlarını iletme imkanını bulacaklardır. Akşehir İlçesinde proje kapsamında 22 koridor kitaplığı kurma hedeflenmiş ve ilk  adımı  Tarık Buğra ilkokulunda atılmıştır. Çeltik ilçesinde projenin ilk adımı olan Mustafa Kemal Koridor kitaplığı 100.yıl ilkokulunda kurulmuştur. Bu proje ile öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, öğrencilerin geçmişimize sahip çıkmalarını sağlamayı hedefledik” ifadelerini kullandı.