Cengiz Aytmatov anısına resim sergisi

Kırgız yazar Aytmatov'un doğumunun 89. yılı dolayısıyla Maltepe'de, Kırgız sanatçıların eserlerinin yer aldığı resim sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu
Cengiz Aytmatov anısına resim sergisi

İSTANBUL (AA) - Maltepe'de, Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un doğumunun 89. yılı dolayısıyla Kırgız sanatçıların eserlerinin yer aldığı resim sergisi açıldı.

Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde, Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Ali Kılıç, anlamlı bir günde, Kırgız sanatçıların önemli eserlerinin yer aldığı sergiye ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.

Aytmatov'un dünyaya barışı, sevgiyi ve dostluğu aşılayan bir insan olduğunu belirten Kılıç, "Bugün bilindiği üzere Aytmatov'un heykelinin açılışını yapmıştık. Şimdi ise Kırgız sanatçılarımızın eserlerini burada sergileyerek, heyecanımızı iki katına çıkardık. Çok anlamlı ve birbirinden değerli çalışmaları tüm halkımızın yakından görmesini tavsiye ederim." diye konuştu.

Konuşmanın ardından açılan sergi, davetliler tarafından gezildi.

Daha sonra, Cengiz Aytmatov'un doğum günü anasına Kırgız sanatçılar yöresel kıyafetleriyle konser verdi. Yöresel enstrümanlarla Kırgız halk ezgileri, Aşık Veysel ve Türk halk ozanlarının eserlerini seslendiren Kırgız sanatçılar, salondaki davetlilerin beğenisini topladı.

Etkinliğe, Kırgız Cumhuriyeti Kültür, Bilgi ve Turizm Bakan Yardımcısı Baktybek Sekimov, Aytmatov'un oğlu Askar Aytmatov ile davetliler katıldı.

Kaynak: