Cerablus eğitim yuvalarına kavuşuyor

Cerablus'un terör örgütü DEAŞ'ın kontrolünde olduğu dönemde cezaevi olarak kullanılan, işkence odalarının da bulunduğu Ahmet Selim Mulla Lisesi'nin bakım ve onarımı tamamlandı.
Cerablus eğitim yuvalarına kavuşuyor

Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus ilçesinin terör örgütü DEAŞ'ın kontrolünde olduğu dönemde cezaevi olarak kullanılan, işkence odalarının da bulunduğu Ahmet Selim Mulla Lisesi'nin bakım ve onarımı tamamlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Cerablus'ta, hayat normale döndü.

Cerabluslu çocukların eğitimden geri kalmaması için Türkiye'deki birçok kuruluş da seferber oldu. Başta Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Keçiören Belediyesi, Türk Kızılayı ve AFAD, kentteki okulların onarılmasına ve çocukların okul ihtiyaçlarının giderilmesine katkıda bulundu.

Yaklaşık 3 yıl ders zilinin çalmadığı Cerablus'ta bakım ve onarımı yapılan bir okulda eğitim ve öğretime geçen ay başlandı. Terör örgütü DEAŞ'ın kontrolünde olduğu dönemde cezaevi olarak kullanılan ve okula dönüştürülen Ahmet Selim Mulla Lisesi'nin de gelecek hafta eğitime kazandırılmasıyla iki okulun hizmet vereceği Cerablus'ta çocukların okul özlemi büyük ölçüde sona erecek.

600 öğrenci kapasiteli

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Cerablus İnşaatı Sorumlusu Ferit Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada Ahmet Selim Mulla Lisesi'nin bakım ve onarım çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Işık, şöyle konuştu:

"DEAŞ'ın patlatmış olduğu duvarları yeniden örmeye başladık. Ardından alçı ve sıvayla okulu renklendirmeye başladık. Okulumuz toplam 21 derslikten oluşuyor ve 600 öğrenci kapasiteli bir lise olacak. Bir de ek olarak ana sınıfı yaptık. Peyzaj çalışması dahil bütün işleri bitirdik. İnşallah önümüzdeki hafta okulumuz açılacak ve öğrenciler gelecek. DEAŞ terör örgütünün zulüm ve işkence yeriyken aldık burayı Cerablusluların hizmetine sunduk."