Cerablus halkının özgürlük nidaları: Şükran Erdoğan

Cerablus'a yönelik Fırat Kalkanı operasyonunun beşinci gününde, bölge terör örgütlerinden temizlenmeye devam ediyor. Yıllardır bombalar altında yaşamakta kalan Cerablus halkı, Türk askerlerini sevinçle karşılarken, "Şükran Erdoğan" sloganları attı.
Cerablus halkının özgürlük nidaları: Şükran Erdoğan

Suriye'nin Halep iline bağlı Cerablus kentinde yaklaşık 3 yıl boyunca DAEŞ zulmü altında kalan çocuklar, Türk birliklerini 'şükran Erdoğan' sloganları ile karşıladı. 3 yıllık DAEŞ esaretinden kurtulan çocuklar, sloganlar atarak, Gaziantep'e gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Türk birlikleri ve ÖSO ile muhalif uçakların destek verdiği Fırat Kalkanı operasyonu ile Suriye'nin Halep iline bağlı Cerablus kenti DAEŞ'den temizlenirken, bölge insanı DAEŞ'den kurtulmanın ve bölgedeki sınır kapısının yeniden açılacak olmasının sevincini yaşıyor. Yaklaşık 3 yıldır bölgedeki kontrolü elinde tutan DAEŞ'in zulmünden acı çeken Cerabluslu çocuklar da, Türk birliklerini görünce büyük sevinç yaşadı. Çocuklar, Özgür Suriye Ordusu ve TSK birliklerini tekbir ve "şükran, şükran Erdoğan" sloganları ile karşıladı. Zafer işaretleri yaparak, özgürlük sloganları atan çocuklar, bugün Gaziantep'e gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

ÖSO, bölgedeki güvenliği tamamen sağlarken, Gaziantep'in Karkamış ilçesinden Suriye'nin Cerablus bölgesine uzanan güvenli bir koridor açıldı. Açılan koridordan ise insani yardım konvoyları, bölgeye geçişi sağlanıyor. Cerablus'a ilk geçen sivil toplum kuruluşlarından olan İmkan Der'in Gaziantep Şubesi Başkanı Sait Gökdere, bazı yönetici ve gönüllülerle birlikte giderek, bölge insanına yiyecek ve içecek dağıttı.

Sınırın Suriye tarafında kontrolü elinde bulunduran ÖSO birliklerine de yiyecek ve içecek ikram eden İmkan Der Başkanı Gökdere ve beraberindekiler, buradaki ÖSO askerleri ile sohbet etti. Gökdere, burada yaptığı açıklamada, "Cerablus özgürleştirildi. DAEŞ terör grubu Cerablus içerisinden atılmış oldu. Allah razı olsun bu gençlerden. Bu gençler burayı özgürleştirdiler. Bunda Türkiye Devleti'nin tanklarının, toplarının ve koalisyon uçaklarının çok büyük katkıları var. Allah'a hamdolsun ki, inşallah ebeden buralar Müslüman kardeşlerimizin elinde kalır. Burası ile Karkamış arası 300 metre. Bu kapı yıllardır kapalıydı, buradan, bu 300 metrelik yoldan kimse geçemiyordu. Bundan sonra Cerablus'a Türkiye'nin de yardımlarını inşallah ulaştıracağız" dedi.