Cerablus zulümden kaçanlara kucak açtı

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütlerinden temizlenen Cerablus, rejim güçleri ile terör örgütleri PYD ve DAEŞ'in zulmünden kaçanlara ev sahipliği yapıyor.
Cerablus zulümden kaçanlara kucak açtı

Suriye'de yaklaşık 6 yıldır süren savaş nedeniyle 18 kez yer değiştirmek zorunda kalan ve büyük sıkıntılar yaşayan 200 kişilik grup, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında teröristlerden temizlenen Carablus'a sığındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan harekat kapsamında terör örgütlerinin bertaraf edildiği Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus ilçesi, ülkede rejim güçleri ile terör örgütleri PYD ve DAEŞ'in zulmünden kaçanlara kucak açtı.

Savaş boyunca canlarını kurtarmak için çatışmalardan adeta köşe bucak kaçan, büyük bölümünü çocukların oluşturduğu yaklaşık 200 kişilik Suriyeli grup da çareyi Cerablus'a sığınmakta buldu.

Kış öncesi kendileri için oluşturulacak kalıcı barınma alanlarını dört gözle bekliyorlar

İlçenin güneybatısındaki tepelere kurdukları çadırlarda yaşamaya başlayan Suriyeliler, güvenli bir bölgeye gelmenin sevincini yaşıyor. Suriyeliler, kış öncesi kendileri için oluşturulacak kalıcı barınma alanlarını dört gözle bekliyor.

Yeniden göçe mecbur kalmayacakları inancıyla Cerablus'a gelen Suriyeliler, kendilerine bu imkanı sağlayan Türkiye ile Özgür Suriye Ordusuna minnet duyuyor.

"Evlatlarımla sığınacak bir evimiz olsa yeterli"

Eşini savaşta kaybeden 4 çocuk annesi Rufya Ennafi (25), AA muhabirine yaptığı açıklamada, çatışmalar nedeniyle sürekli yer değiştirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Cerablus'un kurtarılmasının ardından Kurban Bayramı'nda yakınlarıyla buraya geldiklerini anlatan Ennafi, "Eşim kısa süre önce öldü. 4 çocuğumla kaynanamın çadırında kalıyoruz. Şimdiye kadar çok sıkıntı çektik artık yüzümüz gülsün istiyoruz. Çocuklarımı daha güzel şekilde büyütmek için dua ediyorum. İnşallah Cerablus'ta mutlu yaşarız. Evlatlarımla sığınacak bir evimiz olsa yeterli." dedi.