Cerablus'ta barınma sorunu çözülüyor

Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütlerinden arındırılan Cerablus'ta yoğun göç nedeniyle yaşanan barınma sorununun giderilmesi için yaklaşık 2 bin kişilik çadır kent kuruluyor.
Cerablus'ta barınma sorunu çözülüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde başlatılan harekat kapsamında Özgür Suriye Ordusunca terör örgütü DEAŞ'tan arındırılan Cerablus'un nüfusu her geçen gün artıyor.

İç savaş öncesi yaklaşık 23 bin olan nüfusu çatışmaların ardından bine gerileyen ilçede yaşayanların sayısı, Fırat Kalkanı Harekatı'nın ardından 30 bini aştı.

Türkiye'deki gönüllü dönüşlerin yanı sıra Suriye'de terör örgütleri DEAŞ ve PYD'nin baskılarından kaçanların sığındığı "güvenli liman" haline gelen Cerablus'ta barınma sıkıntısının giderilmesi için çalışma başlatıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ilçenin doğusundaki futbol sahasına çadır kent yapmak için girişimlerde bulundu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesince altyapı çalışmaları tamamlanan alanda çadırların kurulumuna başlandı. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Cerablus Koordinatörü Abdurrahman Kocaaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çadır kentin kapasitesi ihtiyaca göre artırılabilir. Burası insanların yaşamlarını güzelce sürdürebilecekleri, elektrik hattı, kanalizasyonu, su şebekesi bulunan tam donanımlı bir çadır kent olacak. Şimdilik yaklaşık 2 bin kişiye hitap edebilecek bir yer olmasını planlıyoruz." dedi.