Cerablus'ta çok sayıda mühimmat ele geçirildi

TSK ve koalisyon uçakları tarafından da desteklenen harekat kapsamında, terör örgütü PYD/PKK'nın elindeki Amarne köyünü kurtaran Özgür Suriye Ordusu askerleri, teröristleri etkisiz hale getirdi, çok sayıda mühimmat ele geçirdi.
Cerablus'ta çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri ve koalisyon uçakları tarafından da desteklenen "Fırat Kalkanı" harekatı kapsamında, terör örgütü PYD/PKK'nın elindeki Amarne köyünü alan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri, teröristleri etkisiz hale getirdi, çok sayıda mühimmat ele geçirdi.

TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon Hava Kuvvetlerince, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı harekatı devam ediyor.

Cerablus'u terör örgütü DAEŞ'ten temizleyen ÖSO'ye bağlı kuvvetlerin ilçenin güneyindeki ilerleyişleri sürüyor. Bu kapsamda muhalif güçler, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin elindeki Amarne köyünü kurtardı.

PYD mensuplarını etkisiz hale getiren askerler, çok sayıda mühimmat ele geçirdi. Ele geçirilen mühimmatların arasında roketler, mermiler, el bombaları, havan mermileriyle keskin nişancı tüfeği ve çok sayıda fişek de yer aldı.

Nurettin Zengi grubu komutanı Genco

ÖSO'ye bağlı Nurettin Zengi grubunun komutanı Ahmet Genco, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çatışmaların ardından Amarne köyünde kontrolü sağladıklarını belirtti.

Daha önce bölgeyi elinde tutan PYD mensuplarının etkisiz hale getirildiğini ifade eden Genco, çok sayıda mühimmat ele geçirdiklerini bildirdi.

Teröristlerin çatışmalar sırasında köydeki az sayıdaki sivil halkı "kalkan" olarak kullanmaya çalıştığını vurgulayan Genco, "Teröristleri etkisiz hale getirdik, sivil halkı kurtardık." diye konuştu.