Cerablus'ta ÖSO 8 köyü daha kurtardı

Suriye'nin Cerablus bölgesinde terör örgütü PYD/PKK'ya karşı ilerleyen Özgür Suriye Ordusu, 8 köyü kurtardı.
Cerablus'ta ÖSO 8 köyü daha kurtardı

Suriye'nin kuzeyinde Cerablus'a yönelik başlatılan Fırat Kalkanı operasyonu, amacına emin adımlarla ilerliyor. TSK'nın zırhlı araç ve tankları eşliğinde ilerleyen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bölgede bulunan köyleri DAEŞ’ten temizliyor. Cerablus ilçe merkezinde operasyon başladıktan 12 saat sonra kontrolü sağlayan ÖSO, bölgenin güneybatısındaki Elvaniye, Kamir (Haymar) ve Aşağı Karakuyu köylerini DAEŞ’ten alırken, Türkiye sınırında Gaziantep’in Elbeyli ilçesinin karşısında yer alan Çobanbey ilçesinde de Memili (Tel Atiya) ve Hacac köylerini ele geçirdi. Fırat Kalkanı operasyonun başladığı andan bu sabaha kadar Cerablus’a bağlı 30 köy DAEŞ’in elinden alındı.

300 ÖSO SAVAŞCISIYLA İLÇEDE GÜVENLİK SAĞLANIYOR

DAEŞ’ten alınan Cerablus’taki ev ve iş yerleri ile sokaklara döşenen patlayıcılar temizleniyor. Türk askeri zırhlı araçları ilçeye hakim önemli tepelerde konuşlanırken, yaklaşık 300 ÖSO savaşçısı da ilçenin güvenliğini sağlıyor.

MEŞRU MÜDAFAA HAKKI

Türkiye’nin, Fırat Kalkanı Operasyonu’nda uluslararası koalisyonla eş güdümlü bir şekilde hareket ettiğini dile getiren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bütün ilgili devletler Türkiye’nin bu operasyonundan haberdardır ve Türkiye uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkını kullanmaktadır. Kendi sınırlarımızı koruyacak güçteyiz. Sınırlarımıza tehdit oluşturacak bütün unsurları, bu kim olursa olsun hangi terör grubu olursa olsun onları tasviye edecek güç ve kudretteyiz. İnşallah Türkiye bu operasyonu en kısa zamanda nihayetlendirerek o bölgeyi güvenli bir bölge haline getirecektir ve oradan Türkiye’ye karşı saldırıların artık yapılması mümkün olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

TANKLAR İSLAHİYE'YE ULAŞTI

İstanbul Maltepe ilçesinde konuşlu 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndan demiryoluyla sevk edilen 15 tank ve obüs, Gaziantep’in İslahiye ilçesine ulaştı. Sevkıyatın 6 Eylül’e kadar sürmesi planlanıyor. Bögleye toplamda 105 tank ve öbüsün taşınmasının düşünüldüğü öğrenildi.