Cerablus'ta YÖS yapılacak

Fırat Kalkanı Harekatıyla özgürlüğüne kavuşan Suriye'nin Cerablus ilçesinde gerçekleştirilecek sınav, 11 Mayıs'ta yapılacak
Cerablus'ta YÖS yapılacak

ŞANLIURFA (AA) - Harran Üniversitesi (HRÜ) tarafından Fırat Kalkanı Harekatıyla özgürlüğüne kavuşan Suriye'nin Cerablus şehrinde liseyi bitiren öğrencilerin üniversite hayallerine kavuşmalarına imkan sağlayan Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) yapılacak.

HRÜ'den yapılan açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Özgür Suriye Ordusu'nun desteğiyle yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı ile teröristlerden temizlenerek güvenli hale getirilen Cerablus'ta gençlerin eğitim hayatına katılmasına destek amacıyla üniversite olarak karar alındı.

Bu kapsamda Suriye'nin Cerablus ilçesinde liseyi bitiren öğrencilerin üniversite hayallerine kavuşmalarına imkan sağlayan YÖS yapılacak.

Bu kapsamda HRÜ Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Abdulkadir Aydın, Cerablus'a giderek inceleme ve görüşmelerde bulundu.

Aydın, ilk olarak ilçede bulunan Gaziantep Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller ile fikir alışverişinde bulunarak, YÖS'te üniversitelerini tercih edeceklere ek puan vereceklerini belirtti.

Görüşme sonrası Cerablus Mahalli Meclisinde HRÜ'ye ilişkin bilgilendirme yapılarak, Arapça hazırlanan broşürler dağıtıldı.

Sınavın 11 Mayıs Cuma günü yapılacağı kaydedildi.

Kaynak: