Çermik’teki şelaleler için proje hazırlandı

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin saklı güzelliklerinden olan Şeyhandede ve Yabanardı...
Çermik’teki şelaleler için proje hazırlandı

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin saklı güzelliklerinden olan Şeyhandede ve Yabanardı şelalelerini turizm merkezi haline getirmek için çalışma başlattıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin saklı güzelliklerinden olan Şeyhandede ve Yabanardı köylerindeki şelalelerin turizme kazandırmak amacıyla Diyarbakır Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunduklarını belirtti. Karamehmetoğlu, yapılan çalışmalar neticesinde gönderilen teknik elemanların şelalelerde teknik çalışmalara başladıklarını söyledi. Yapılacak ön çalışmaların ardından şelalelerde tabiat parkı, piknik üniteleri, seyir terasları ve çevre düzenlemesi yapılacağını belirten Karamehmetoğlu, "Görenleri adeta büyüleyen, yaklaşık 30 metre yükseklikten akan şelaleler yapılacak çalışmalarla ilçe turizmine kazandırılacak" dedi.

İHA