Hasan Mutluoğlu

Hasan Mutluoğlu

ÇEŞİTLEME

ÇEŞİTLEME

 

Nisan bahar mevsiminin ikinci ayı. Bereketli yağmurların coştuğu, rahmet yağmurlarının sağanak sağanak indiği ay.

Atalarımızın Nisan ayı ile alakalı söyledikleri çok güzel önemli özlü sözler vardır. Örnekleyecek olursak:

-“Nisan yağar, Mayıs öğünür.”

-“Nisan yağar sap olur, Mayıs yağar çeç (ürün) olur.”

-“Nisan yağmurları gibi, yağar üstümüze rahmet.”

Atalarımız söyleyeceklerini güzel bir cümle ile özetlemişler. Söylenen her özlü söz ile de tecrübelerini  bizlere aktarmışlar.

Rahmet damlaları sayesinde tarlada ekinler, merada otlar ve çiçekler serpilip büyüyorlar. Islanan ağaçlar, hayvanlar, böcekler sevinçlerini, şükranlarını Allah’a (c.c) kim bilir ne güzel ifade ediyorlar.

Çiftçiler; emeklerinin karşılığını alabilmenin umudu ve sevinciyle çalışmaya devam ediyorlar. İnsanlar; bereketli günlere ulaşmanın, rahat yaşamanın kıymetini bilerek inşallah, yaratana karşı kendilerine düşen görevleri yerine getiriyorlar.

             ***              ** *              ***              ***            ***         ***

Nisan ayı “Kutlu Doğum Haftası” nı içinde barındırıyor. Rehberimiz, önderimiz, Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V)’in en çok konuşulduğu ve anlatılmaya çalışıldığı zaman dilimi.

Ülkemizin her yerinde; başta Diyanet teşkilatı olmak üzere okullarda, kurumlarda Peygamberimizi anlama/anlatma toplantıları yapılmakta.

Nisan yağmuru bedenleri  nasıl ıslatıyor hayat veriyorsa, manevi yağmurlar da gönülleri, ruhu aynı şekilde yıkar ve huzura kavuşturur.

Kutlu Doğum Programları vesilesi ile vahyi bize ulaştıranı daha iyi anlama/anlatma çalışmalarının amacına ulaşabilmesi için, öğretilenlerin/öğretilenlerin, aksiyon haline getirilmesi gerekir.

Aksiyon haline gelen peygamber davranışları, vahiy bilgisi dışında olmayacağından, doğal olarak İslam yaşanmaya başlanacaktır.

Kuru bir hatırlatma, kısa zaman dilimlerinde yapılan bilgilendirmeler, dağınık bilgiler, Peygamberimizi tam anlamıyla anlatamaz.

Yapılması gereken ne olabilir? Bu işin ehil kişileri, nasıl yapılabileceğini şüphesiz bizden iyi bilirler. Ancak, biz de eğitimci olmamız hasebiyle bazı tekliflerimiz olacaktır.

-Peygamberimizin  yaşantısından levhalar alınıp işlenerek aksiyon haline getirilmesine önem verilmeli. Kuru bir hatırlatma yapmak, kısa zaman dilimi içine, duygulara hapsetmek, peygamberi anlamaya yetmez..

Öyleyse:

-Hazreti Muhammed (S.A.V)’in çocukluğu, gençliği, peygamber oluşu, babalığı, aile reisliği, arkadaşlığı, devlet başkanlığı, komutanlığı, muallimliği,  ayrı ayrı başlıklar halinde ve ayrı zaman dilimleri içinde ele alınıp işlenmesi, bizleri istenilen amaca ulaştıracaktır.

Ülkemize huzurun hakim olabilmesi, Peygamber metodu ile İslamın  iyi kavranmasına ve benimsenmesine bağlıdır. İnan bütün insanların buluşabilecekleri ve itirazsız kabul edecekleri önemli ortak paydadır.

                         ***             ***            ***           ***

Ayrıca bu yılın Nisan ayı, uzun zamandan beri akan kardeş kanının ve acı ile akan göz yaşının durması için,  önemli çalışma ve faaliyetlerin yapıldığı bir zaman dilimi.

Akil İnsanlar Heyetinin çalışmaları, siyasi iradenin kararlılığı, devletin bütün kurum ve kuruluşlarının katkıları, Türkiye halkının kahır ekseriyetinin desteği ile akan kan ve göz yaşı mutlaka duracaktır.

Küllenen, yok olmayan kardeşliğimiz yeniden kurulacak, ülke içinde ve dışında milletimiz eski saygınlığını kazanacaktır.

Aklımızın;  vahyin emrinde olması, vahyin yaşantımıza hakim olması duamız olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Mutluoğlu Arşivi
SON YAZILAR