Çeşme, bayramı dolu geçirdi

-
Çeşme, bayramı dolu geçirdi

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili nedeniyle ilçedeki turistik tesislerin doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını, yerli turistlerin turizmcinin yüzünü güldürdüğünü belirtti. 

Öncel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram tatilinin hafta sonu tatilleriyle birleştirilerek 9 güne çıkarılmasının ardından vatandaşların yazlık bölgelere akın ettiğini dile getirerek Çeşme'nin de bayram nedeniyle yoğunluk yaşanan turistik merkezler arasında olduğunu ifade etti. 

Tatil nedeniyle özellikle yerli turistlerin tercih ettiği Çeşme'nin nüfusunun bir anda 3-4 katına çıktığını, konaklama merkezleri, plajlar ve iş yerlerinde yoğunluk yaşandığını aktardı. 

İlçede derneklerine kayıtlı otellerde doluluk oranının yüzde 100'ler seviyesine ulaştığına işaret eden Öncel, talep fazlasının fiyatlara da olumlu yansıdığını ve turizmciye güzel bir bayram yaşattığını vurguladı. 

Bayram sonrası Çeşme ve diğer turistik merkezlerdeki doluluğun yüzde 25'lere inmesinin beklendiğini bildiren Öncel, "Ramazan Bayramı gibi Kurban Bayramı'ndan da beklentilerimiz var. Bu nedenle Kurban Bayramı'na yönelik tatille ilgili açıklamanın erken yapılmasını ve bunun da erken rezervasyona etki etmesini bekliyoruz." dedi.

Yoğunluğun bazı sorunları da beraberinde getirdiğini, ilçenin alt yapısının bunu kaldırmakta zorlandığını vurgulayan Öncel şunları kaydetti:

"Bu bayramda gördük ki Çeşme'de hala alt yapı sıkıntısı yaşıyoruz. Ciddi bir otopark sorunu var, önemli sıkıntıların başında ise su problemi geliyor. Alaçatı ve Ilıca da çok fazla su kesintisi oldu. Müşteriler, bu yüzden kaldıkları otelleri terk etti. Bu sıkıntılar, önümüzdeki dönemlerde daha da fazla yaşanacak gibi görünüyor, önlemlerin bir an önce alınması gerekiyor."