Çeşme’de 3 operasyonda 129 göçmen yakalandı

Sahil Güvenlik ekipleri, bir gecede üç ayrı operasyonda, yasa dışı yollarla İzmir'in Çeşme ilçesinden Yunanistan'ın Sakız Adası'na kaçmaya çalışan...
Çeşme’de 3 operasyonda 129 göçmen yakalandı

Sahil Güvenlik ekipleri, bir gecede üç ayrı operasyonda, yasa dışı yollarla İzmir'in Çeşme ilçesinden Yunanistan'ın Sakız Adası'na kaçmaya çalışan 129 göçmeni yakaladı.

Göçmenlerin yasa dışı yollarla umut yolculuğu çabaları devam ederken, Sahil Güvenlik ekipleri de aralıksız sürdürdükleri devriye görevleriyle, kaçak göçmenlere göz açtırmıyor. Çeşme körfezinde devriye görevi yapan Sahil Güvenlik ekipleri, 16 Ocak Salı günü, saat 00.05 sıralarında, Karaabdullah Burnu açıklarında bir şişme bot belirleyerek müdahale etti. Şişme botu durduran ekipler, 30 Suriye uyruklu göçmeni alarak Çeşme iskelesine getirdi.

Devriye görevine devam eden Sahil Güvenlik ekipleri, 02.10 sıralarında, Çatalazmak Koyu açıklarında bir şişme bot daha tespit ederek müdahale etti. Şişme botu durduran ekipler, 43'ü Suriye, 6'sı Eritre uyruklu 49 göçmeni Sahil Güvenlik botuna alarak Çeşme iskelesine getirdi. Sahil Güvenlik ekipleri, saat 02.53'te de Alaçatı Deliklikoy açıklarında bir şişme bot daha tespit ederek durdurdu. Ekipler, şişme bottaki 50 Suriye uyruklu göçmeni de Çeşme iskelesine getirdi.

Çeşme iskelesinde, Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri tarafından yiyecek ve içecek ihtiyaçları karşılanan kaçak göçmenler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edildi.

İHA