'Çevre konusunda bir algı operasyonu var'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, "Çevre konusunda son yıllarda yürütülen bir algı operasyonu var. Çevreyi yüzeysel bir bakış açısıyla değerlendiriyorlar." dedi.
'Çevre konusunda bir algı operasyonu var'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, çevre konusunda son yıllarda yürütülen bir algı operasyonu olduğunu belirterek, "Çevreyi, sadece ağaç kesmek ve ağaç dikmek üzerinden daha yüzeysel bir bakış açısıyla değerlendiriyorlar. Oysa ki öyle değil." dedi.

AK Parti'nin çevre, şehir ve kültür işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Karaaslan, AA muhabirine, geçen yıl 12 Eylül'de yapılan olağan kongrede görevine getirildiğini söyledi.

Çevre, şehir ve kültürün, insan merkeze alındığında hayatın tüm alanlarını kapsayan üç temel ve çok önemli konular olduğunu ifade eden Karaaslan, "Hem birbirinden farklı olarak değerlendirebileceğimiz hem de birbiriyle kesişen noktalarının da olduğu konular." diye konuştu.

Şehirleri medeniyet perspektifi üzerinden ele aldıklarına işaret eden Karaaslan, "Çünkü Anadolu coğrafyasında hiçbir şehrimiz yok ki medeniyetimizin ya da bizden önceki medeniyetlerin izlerini taşımasın. Dolayısıyla böyle bir katmanlar zenginliği var Türkiye'de ve Anadolu coğrafyasında. Bunu ön plana çıkaracak, bunu hayatımızın bir parçası haline getirecek yeni çalışmalara imza atıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Çevre konusunda son yıllarda yürütülen bir algı operasyonu var"

Karaaslan, çevre, şehir ve kültürle ilgili Türkiye'de oluşturulmuş ve oluşturulacak politikalara katkı vereceklerini belirterek, "Çevre konusunda son yıllarda yürütülen bir algı operasyonu var. Çevreyi, sadece ağaç kesmek ve ağaç dikmek üzerinden daha yüzeysel bir bakış açısıyla değerlendiriyorlar. Oysa ki öyle değil. Biz, biyolojik çeşitlilikten yenilenebilir enerji kaynaklarına, geri dönüşümden yeşil yaşam alanlarına kadar bütün hatlarıyla beraber sivil toplum kuruluşlarının ve üniversitelerin katkısıyla önemli çalışmalar, çalıştaylar yapıyoruz. Bunlar devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşların gündelik yaşam pratiğine çevre ve kültür hassasiyetleri sokmak gibi bir amaçları olduğunu belirten Karaaslan, şunları kaydetti:

"Türkiye'de kültür politikalarıyla ilgili önemli çalışmalar yapıldı. Bunları bir kere doğru anlatmak ama halkımızın bunları da kendi hayatının bir parçası olarak görmesini ve içinde yaşamasını sağlamak, aynı zamanda medeniyetimizin izleri, mesela manevi şahsiyetlerin gün yüzüne çıkmasından tutun da bütün tarihi izlere, bizi biz yapan değerlere sahip çıkmak, korumak, o anlamda geleceğe taşımak gibi hedefimiz var."