Sami Gediz

Sami Gediz

ÇEVRE YOLU SORUNU VE KONYA’NIN AKSAÇLILARI

ÇEVRE YOLU SORUNU VE KONYA’NIN AKSAÇLILARI

Konya’nın istekleri aslında bir elin parmaklarını geçmez. Stratejik noktalarda olan isteklerin, şehrin rahatlaması için bir an önce gerçekleşmesi gerekiyor. İlk olarak değinmek istediğimiz konu Çevre Yolu sorunu…

Çevre yolu sorunu beraberinde trafik problemini de doğuruyor. Mesai başlangıcı ve bitişi saatinde artık Konya’da trafiğe çıkamaz duruma geldik. Araç sayısının artması ile birlikte yollar bu trafiği kaldırmıyor. Değerli yöneticilerimiz, abilerimiz mesai başlangıç ve çıkış saatlerinde bu yoğunluğu kendileri zaten görebiliyorlardır.

Yollarımız şehirlerarası taşımacılık yapan ağır vasıtalar tarafından kullanıldığı için çok sıkışmaya başladı ve artık çekilmez bir çile haline geldi. Buradaki maksat, Konya’da şehirlerarası erişimde ağır nakliye araçlarını şehrin içine girmeden geçebilecekleri bir akış oluşturmak. Bu konuda ulaşım master planı da hazırlanabilir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım master planının uygulanmasında emeği geçen işin başında olan kişi Konya Selçuk Üniversitesinden görevlendirme yazısıyla Ankara’ya gitmiş. Yani anlayacağınız elimizdeki değerlerimizi diğer illere kaptırıyoruz. Buda küçük bir not olarak kalsın.

Çevre yolu sorununu Sayın Başbakanımız çözeceğini söyledi ama bu sözü kurmayları yerde bırakmamalı. Sayın Başbakan Konya’ya 17 Aralık’ta geldiği zaman bu konuyu öğrenecek. Umarım hızla bu konuda çözüm hassasiyeti gösterilir. Özellikle Milletvekillerimizden bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Bu konu yabana atılmadan bir an önce çözülmelidir.

Bu konu ile ilgili bir Milletvekilimiz ile telefonda görüşme imkanımız oldu. Kendisi bu konuda bazı pürüzlerin olduğunu söyledi. Çevre yolu ile ilgili Konya’nın 2014 bütçesinde yer almasına gerek yokmuş. Direk finansörü devlet olacakmış. Yani anlayacağınız para konusunda sıkıntı yok. Sıkıntı şu aşamada gerçekleşiyor. Vekilimiz Kamulaştırma ve 18 uygulamaları konusunda Belediyelerimize iş düştüğünü söylüyor. Belediyelerimizin bir an önce 18 uygulamalarını ve kamulaştırma çalışmalarını yapması gerekiyor. Bu pürüzler ortadan kalktıktan sonra gerekli mevzuata göre Çevre yolumuz hızlı bir şekilde tamamlanır diye düşünüyorum.

****

Pazar sabahı için muhteşem bir organizasyon vardı. Organizasyonu düzenleyen Mehir Vakfı Genel Başkanı Mustafa Özdemir abimizdi. Katılanlar arasında Selçuk Öztürk, Ömer Atiker, Mustafa Küçükbalcı, Adem Alemdar, Ömer Kara, Ahmet Özen, Mustafa Kulu, Zeki Çıray, Hasan Alım, Uğur Özteke, Mustafa Yenikaynak, Hakan Markupçu, Ahmet İzgi ve Mustafa Şahin hocamız vardı. Selçuk Başkan yoğun programları gereği fazla kalamadı, erken ayrıldı. Bu buluşmada sanayicisi vardı, gazetecisi vardı, eğitimcisi vardı. Yani güzel bir ekip oluşturulmuştu. Van Kahvaltı Salonunda güzel bir kahvaltı yapma imkânı bulduk. Ardından çay eşliğinde sohbete geçtik. Konya’ya sanayicinin, gazetecinin, eğitimcinin ne gibi katkıları olur, ne yapabiliriz konusunda bir sohbet gerçekleştirildi. Bu toplantıda da aslında konuştuğumuz ana gündem maddelerinden birisi Konya Çevre yolu sorunuydu. Konya ortak hareket merkezi diye tabir edebileceğimiz bu grupta Konya sorunlarını konuşmaya ve aktarmaya devam edeceğiz. Konya’nın ekonomik anlamda gelişmesinde sanayicilerimize düşen görevler, medyaya ve eğitim camiasına düşen görevleri zaman zaman köşemizden sizlerle de paylaşacağız. Herşey daha güzel, daha huzurlu bir Konya için diyelim. Sağlıcakla kalın. İyi haftalar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR