Çevreci havalimanı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk inişini yaptığı 3. havalimanının çevreci...
Çevreci havalimanı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk inişini yaptığı 3. havalimanının çevreci özellikleri ile ilgili detayları sosyal medya hesabından paylaştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk inişini yaptığı 3. havalimanının çevreci özellikleri ile ilgili detayları sosyal medya hesabından paylaştı. Öztürk yaptığı paylaşımda 3. havalimanının, kendi enerjisini üreteceğini ve tüm firmaların LEED sertifikalı yani yeşil sertifikalı olacağını belirtti. 3. havalimanının yeşil olacağını vurgulayan paylaşımında Öztürk, engelliler için ise her türlü çözümün üretildiğini, tüm uygulamaların hayata geçirileceğini ifade ederek yeni havalimanının engelsiz olacağını bildirdi.

'3. Havalimanı Sıfır Atık Projesine dahil olacak'

Yeni havalimanının aynı zamanda enerji tasarruflu ve su verimli olacağını, suyun ve elektrik enerjisinin verimli ve akıllı kullanılacağını paylaşan Öztürk, Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen "Sıfır Atık Projesinin" de havalimanında uygulanacağını belirterek, arıtılan suların soğutma kulesinde kullanılacağını bilgisini paylaştı. 3. havalimanının arıtılmış atık suyunun yeşil alanlarda ve soğutma kulesinde kullanacağını ifade eden Öztürk, çevreci tüm uygulamaların yeni yeşil havalimanında da hayata geçirileceğini belirtti.

İHA