Cezayir uçağı çöle düştü

Burkina Faso'dan havalandıktan kısa bir süre sonra bağlantısının kesildiği belirtilen Cezayir Hava Yolları'na ait yolcu uçağının, çöle düştüğü belirtildi.
Cezayir uçağı çöle düştü

Cezayir Hava Yolları yaptığı açıklamada, hava yollarına ait bir uçağın Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'dan havalandıktan kısa bir süre sonra sinyallerinin kesildiğini belirtilmişti. Uçağın çöle düştüğü ifade edildi.

116yolcusu vardı

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'dan havalandıktan 50 dakika sonra bağlantısı kesilen ve sonradan çöle düştüğü duyrulan Cezayir Hava Yolları Air Algerie'ye ait uçağın, 116 yolcusu olduğu ifade edildi. Uçakta hayatını kaybedenlerin 110'unun yolcu 4'ünün hostes ve 2'sinin pilot olduğu belirtiliyor.

En az 50 Fransız vatandaşı vardı

Uçakta en az 50 Fransız vatandaşı olduğu tahmin ediliyor. Ulaştırmadan Sorumlu Müsteşar Frederic Cuvillier, uçakta Fransız vatandaşlarının olduğunu açıkladı.

Europe 1 televizyonuna konuşan Cezayir Havayolları'nın Burkina Faso'daki temsilcisi ise yolcu listesinde 50 Fransız vatandaşının olduğunu belirtti. Daha önce 50 ila 80 arasında Fransız vatandaşının uçakta olabileceği kaydedilmişti. Konuyla ilgili Paris Charles De Gaulle ve Marsilya havalimanlarında kriz masası oluşturuldu. Cezayir Hava Yolları'nın Burkina Faso-Cezayir seferini yapan ve 119 yolcuyla başkent Ouagadougou'dan havalanan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağıyla kalktıktan 50 dakika sonra irtibatın koptuğu duyurulmuştu.

'Acil eylem planı' başlatıldı

Cezayir Hava Yolları Air Algerie, AH5017 sefer sayılı uçakla bağlantının kesilmesinin ardından 'acil eylem planı' başlattığını duyurmuştu.