CHP bombalı saldırıların araştırılmasını istedi

CHP, son dönemde yaşanan bombalı saldırılarla ilgili Meclis Araştırması açılmasını talep etti.
CHP bombalı saldırıların araştırılmasını istedi

CHP, son dönemde yaşanan bombalı saldırılarla ilgili Meclis Araştırmasıaçılmasını talep etti.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan önergenin gerekçesinde, geçen yıl Suruç'ta gerçekleştirilen canlı bomba saldırısıyla başlayan terör olaylarının artarak devam ettiği belirtildi.

Son olarak İstanbul Vezneciler'deki bombalı saldırıda 11 yurttaşın hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı anımsatılan gerekçede, "Gerçekleştirilen bombalı eylemler dolayısıyla hem yurttaşlarımız can güvenliğinden endişe etmekte ve toplumsal yaşam olumsuz etkilenmekte hem de tarımdan turizme kadar hemen her alanda ülkemiz zarar görmektedir. Türkiye'nin saygınlığı ve yurttaşlarının güvenliği adeta yok edilmiştir." denildi.

Gerekçede, şunlar kaydedildi:

"Yaşanan saldırılar dolayısıyla yurttaşlarımızdaki tedirginlik had safhadadır. Her eylemden sonra alınmayan tedbirler ve yapılmayan soruşturmalar neticesinde yeni saldırıların gerçekleşmesi neticesi ile karşılaşılmıştır. Bu alanda daha önce verilen araştırma önergeleri ya gündeme alınmamış ya da gündeme alınma talepleri reddedilmiştir. Bu durum da yeni saldırıların önlenmesi için gerekli çalışmanın TBMM tarafından yapılmadığı ve üzerine gidilmediği algısını kamuoyunda yerleştirmiştir.

Bundan sonraki süreçte benzer saldırıların yaşanmaması için geçmişte yaşanan saldırıların incelenerek sebeplerinin araştırılması, güvenlik ve istihbarat açıklarının belirlenerek etkili ve sürekli güvenlik tedbirlerinin alınması amacıyla Meclis Araştırması açılmalıdır."