CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:

"Benim içimin de en çok acıdığı, bizim o birbirimize bağlılığımız, kardeşliğimiz hiçbir şekilde kimliğe bakılmaksızın ülkemize sahip çıktığımız günler, maalesef özlemle aranan günler haline geldi"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:

BALIKESİR (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Benim içimin de en çok acıdığı, bizim o birbirimize bağlılığımız, kardeşliğimiz hiçbir şekilde kimliğe bakılmaksızın ülkemize sahip çıktığımız günler, maalesef özlemle aranan günler haline geldi." dedi.

Partisinin Bandırma İlçe Başkanlığını ziyaret eden Cankuran, burada partililerle görüştükten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Mecliste, küfürler, hakaretler, kavgalar var. Siyasetçi olarak bunun suçu sizde değil mi?" sorusuna Cankurtaran, "Benim de her zaman rahatsız olduğumu bir husus. Bugün Türkiye'de sadece siyasetçilerin arasında değil vatandaşların arasında da gerilim çok yükseldi." yanıtını verdi.

Cankurtaran, "Türkiye'de iktidar partisinin kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı ve ötekileştirici bir politika izlediğini" öne sürerek, "Bu, en başta, en üste siyasetçiler arasında başlayınca, doğal olarak aşağıda bütün halka sirayet etti. Türkiye'de huzur adına bir şey kalmadı." diye konuştu.

Türkiye'de her geçen gün suç oranlarının da arttığını iddia eden Cankurtaran, "Görülüyor ki Türkiye'de her konu hususunda bir geriye dönüş var. En önemlisi benim içimin de en çok acıdığı, bizim o birbirimize bağlılığımız, kardeşliğimiz hiçbir şekilde kimliğe bakılmaksızın ülkemize sahip çıktığımız günler, maalesef özlemle aranan günler haline geldi." ifadesini kullandı.



Kaynak: