CHP Grup Başkanvekili Gök: Bundan sonra kendi kendimizi koruyacağız

CHP Grup Başkanvekili Gök, "Bundan sonra kendi kendimizi koruyacağız, bu provakasyonlara asla izin vermeyeceğiz. Bu provakasyonlara karışanları bizzat yakalayarak emniyete kendimiz teslim edeceğiz" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Gök: Bundan sonra kendi kendimizi koruyacağız

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, bundan sonra kendi kendilerini koruyacaklarını, provakasyonlara asla izin vermeyeceklerini belirterek, "Bu provakasyonlara karışanları bizzat yakalayarak emniyete kendimiz teslim edeceğiz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'lilere yönelik tehditlerin, duyum ve bilgilerin ötesinde aleni yapıldığını savunan Gök, "Bu tehditleri yapanlar, her gün kamuoyunda CHP'ye karşı halkı kışkırtmak açısından ellerinden geleni yapıyorlar." dedi.

Bunlardan birinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olduğunu savunan Gök, Gökçek'in, sahibi olduğu televizyon kanalında, bilboardlarda Kılıçdaroğlu'na yönelik kampanya yürüttüğünü söyledi. 

"Güvenimiz kalmadı"

CHP Grup Başkanvekili Gök, iktidar partisine, orada koruma adı altında bulunan güçlere güvenlerinin kalmadığını, bundan sonra kendi kendilerini koruyacaklarını, bu provakasyonlara asla izin vermeyeceklerini kaydetti.

CHP'nin bundan sonra Kılıçdaroğlu'nun, parti yöneticilerinin olduğu her yerde, çok yoğun kalabalıkla giderek bu provakasyonları önleyecek tedbirleri alacağını dile getiren Gök, "Bu provakasyonlara karışanları bizzat yakalayarak emniyete kendimiz teslim edeceğiz. Bunlara hoşgörü göstermelerine, eylem yapmaları için fırsat tanımalarına olanak sağlamayacağız. Gençlik Kollarımız başta olmak üzere, bütün parti örgütümüz bundan sonra Genel Başkanımız etrafında kenetlenecektir, Genel Başkanımıza yönelik tehdite, hakarete dönük olayda anında cevap verilecektir." diye konuştu.

Gök, gazetelerde, havuz medyasında her gün Kılıçdaroğlu'na yönelik linç kampanyasının görmezden gelinemeyeceğini, Kılıçdaroğlu aleyhinde saatlerce yayınlar yapıldığını, yalan yanlış haberlerle halkın kışkırtıldığını savundu.

"İmzaya açma hakkı yoktur"

Dokunulmazlıklara yönelik düzenlemenin Anayasa Mahkemesinde iptali için bazı CHP milletvekillerinin imza topladığına dair haberlerin anımsatılması üzerine Gök, Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlıklara yönelik tavrının net olduğunu belirtti.

Gök, bu değişikliği Anayasa Mahkemesine götürmediklerini anımsatarak, "CHP Grubu içinde mahkemeye götürülecek dilekçeleri grup başkanvekilleri hazırlar ve milletvekillerimizin imzasına açar. Başka hiçbir milletvekilimizin böyle bir dilekçeyi imzaya açma hakkı yoktur." diye konuştu.