CHP İstanbul İl Teşkilatı, Kılıçdaroğlu'na saldırıyı protesto etti

İSTANBUL(AA) - CHP İstanbul İl Örgütü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye-Irak sınır hattında teröristlerle çıkan çatışmada...
CHP İstanbul İl Teşkilatı, Kılıçdaroğlu'na saldırıyı protesto etti

İSTANBUL(AA) - CHP İstanbul İl Örgütü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye-Irak sınır hattında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan sözleşmeli er Yener Kırıkcı'nın, Ankara'nın Çubuk ilçesindeki cenaze töreni sırasında saldırıya uğramasını protesto etti.

Şişhane Meydanı'nda bir araya gelen partililer adına konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının aynı zamanda şehit Yener Kırıkcı ve ailesine de yapılmış büyük bir saygısızlık olduğunu söyleyen Kaftancıoğlu, "Bu hain saldırı ülkemizin demokrasisine birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır. Bu saldırının azmettiricileri bellidir. Adına gazete denen birtakım paçavralarda kimler CHP ve CHP'lileri hedef gösterdiyse birtakım operasyon kanallarında kimler Sayın Genel Başkanımıza idam tehdidinde bulunduysa CHP'lilerin şehit cenazelerine alınmaması için kim talimat verdiyse meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa Kemal'in 'iki büyük eserimden biri' dediği CHP'ye kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa bu saldırının altyapısını hazırlayanlar onlardır." değerlendirmesinde bulundu.

"Bizler ve milletimiz soğukkanlılıkla oynanmak istenen bu oyunu bozacak güçteyiz." diyen Kaftancıoğlu, "Genel Başkanımızı devletin yetkili kurumları korumuyor, koruyamıyorsa CHP koruyacak güçtedir. Bu saatten itibaren İstanbul'da, İstanbul örgütü halkımızla birlikte genel başkanını koruyacaktır." ifadelerini kullandı.

Saldırıyla ilgisi bulunanların yargı önüne çıkarılması gerektiğini dile getiren Kaftancıoğlu, sorumluluk makamında bulunan herkesin kullandığı dile özen göstermesi gerektiğini kaydetti.

- "Sakın içinizden birilerine kin duymayın"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da bu tür saldırıların milletçe karşısında durulacağını anlatarak, "Kime yapılırsa yapılsın bu millet gelir, her birlikte karşı dururuz. Milletçe vakurluğa, sükunete ve Genel Başkanımızın gösterdiği kararlı ama o vatansever tavrına uyma zorunluğumuz var. Bizler bu sürecin aklı, hafızası olmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Ekrem İmamoğlu, partililere de seslenerek, "Sakın içinizden birilerine kin duymayın. Sağınızdaki solunuzdaki başka siyasi görüşlü insanlara kin duymayın. Bizim vatandaşımız , 82 milyon insan adam gibi adamdır. Planlı tasarımlı işlerin derhal açığa çıkmasını istiyoruz. Bunun takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından gruptakiler dağıldı.

Kaynak: