CHP İstanbul Milletvekili Bekaroğlu:

(İstanbul'daki helikopter kazası) Buralarda yoğun yerleşim birimlerinin olmasının kazayla bir ilişkisi var mı? Burada ciddi bir risk varsa bugüne kadar neredesiniz? Niye daha önce taşımadınız?"
CHP İstanbul Milletvekili Bekaroğlu:

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, İstanbul'un Çekmeköy'de askeri helikopterin düşmesine ilişkin, "Buralarda yoğun yerleşim birimlerinin olmasının kazayla bir ilişkisi var mı? Burada ciddi bir risk varsa bugüne kadar neredesiniz? Niye daha önce taşımadınız?" dedi.

Bekaroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Çekmeköy'de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlere Allah'tan rahmet diledi.

Askeri yetkililerinin bu olayın ardından, "yoğun yerleşim merkezleri içinde kalan 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığının Trakya'da bir bölgeye taşınacağını" açıkladığını aktaran Bekaroğlu, "Buralarda yoğun yerleşim birimlerinin olmasının kazayla bir ilişki var mı? Burada ciddi bir risk varsa bugüne kadar neredesiniz? Niye daha önce taşımadınız? Daha önce bu kararı almadığınızdan dolayı bu dosyaya sanık olarak siz de eklenecek misiniz?" diye sordu.

Kartal’da Yeşilyurt apartmanının çökmesinin ardından bazı illerde ve ilçelerde risk altında olan binalara ilişkin haberleri dile getiren Bekaroğlu, imar barışına ilişkin çıkartılan kanunu da hatırlattı.

İmar barışı konusunda hem TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda hem de TBMM Genel Kurulunda sakıncaları anlattıklarını söyleyen Bekaroğlu, "Türkiye'de en az 10 milyon bina riskli. Bunu imar barışıyla resmileştirdiler. Bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunuyorum. Bu bir cinayettir." diye konuştu.

Rize'deki Ekrem Orhun Mahallesi'nde, deniz dolgusu ile elde edilen arazinin üzerinde 5 bin binanın yer aldığını ifade eden Bekaroğlu, bu binalar içerisinde resmi binaların da bulunduğunu belirtti. Burası için uyarıların da yapıldığını dile getiren Bekaroğlu, "Rize'de ortaya çıkabilecek Yeşilyurt benzeri bir olayın temel sorumluları, şu andaki iktidardır. Rize'de geçmişte, yerel yönetimde bulunanlardır." dedi.

Bu konuların, ülkenin ciddi bir beka sorunu olduğunu savunan Bekaroğlu, "Beka sorunu, bu ülkede 10 milyon çürük bina varken, insanlarımızın yarısı bu binaların içerisinde yaşamaya devam ederken, imar barışı çıkarmaktır. Bu ülkede işlenmiş en büyük suç budur. Bundan büyük bir suç yoktur. Bu da TBMM'den geçmiştir." diye konuştu.

Kaynak: