CHP milletvekilleri Eskişehir'de

-
CHP milletvekilleri Eskişehir'de

CHP İstanbul milletvekilleri Gürsel Tekin ve Onursal Adıgüzel ile CHP Eskişer Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir'e geldi.

CHP Eskişehir İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Milletvekili Tekin, üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın 3 yıl önce Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemlerde darbedilerek öldürüldüğünü ve bu olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, Korkmaz'ın ailesine sabır diledi.

Son dönemlerde dış politikayla ilgili gelişmelere değinen Tekin, "Dış politika konusunda yanlıştan dönmek erdemli bir iştir. Elbette insanlar yanlışlar yapabilir. Yanlışlarından dönüyor olması da önemlidir." ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin, terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in Suriye'de öldürülmesine ilişkin sorusuna Tekin, "Şimdi Suriye'de böyle bir şey olduğunu ifade ediyorlar. Bizim MİT, Genelkurmay yetkililerimiz henüz teyit etmiş değil. Takip ediyoruz." yanıtını verdi.

Tekin, basın toplantısı sonrası beraberindeki CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ve bir grup partiliyle Ali İsmail Korkmaz'ın darbedildiği yere giderek, karanfil bıraktı.