CHP'de paralel kumpas!

CHP'de İzmir adayı Atilla Sertel'in adaylığının YSK tarafından düşürülmesinin şoku yaşanırken, bir sarsıcı gelişme daha ortaya çıktı.
CHP'de paralel kumpas!

Pensilvanya talimatlı tuzluk vekil krizi CHP'ye sıçradı. YSK, CHP'nin İzmir 2. Bölge 6. Sıra adayı Atilla Sertel'in adaylığını iptal etti. Sertel'i CHP İzmir eski İl Başkanı Ali Engin'in kadrosundaki 3 kişinin ihbar ettiği ortaya çıktı. Son dönemde Paralel Yapı'ya yaptığı övgülerle partilileri bile isyan ettiren Engin böylelikle, son seçimde 2. bölgede 7 vekil çıkaran CHP'nin listesinde 7. sıraya yükseldi
   
Türkiye Gazeteciler Federasyonu eski Başkanı Atilla Sertel'in CHP'de ön seçime girdi. İzmir'den 3. sıradan seçildi. Kontenjanlar sonrası CHP'nin son seçimde 7 milletvekili çıkardığı İzmir 2. bölgeden 6. sıra milletvekili adayı oldu. Seçileceği kesin gibiydi ama Yüksek Seçim Kurulu dün şok bir kararla Sertel'in adaylığını iptal etti. İptal gerekçesi ise Sertel'in Basın İlan Kurumu'nun Genel Kurulu'na katılması olarak gösterildi.

SEÇİLMİŞ İRADEYE KUMPAS
CHP'de depreme yol açan gelişme sonrası ilk açıklamalar Sertel'den geldi. Atilla Sertel, Twitter'dan "Arkadaşlar, YSK, CHP'li aday arkadaşlarımızın itirazları sonucu, BİK Genel Kurulu'na katılmamı gerekçe gösterdi ve adaylığımı iptal etti" yazarak adaylığının iptal edildiğini duyurdu. Atilla Sertel ayrıca şunları söyledi: "Demokratik bir önseçimle 3. sıradan çıktım. İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni temsilen gazetecilerin haklarını korumak için Basın İlan Kurumu'nun Genel Kurulu'na katılıyordum. Bunu devlet memurluğu görevi saymışlar. Ben o kurumdan maaş almıyorum. Sadece 3 ayda bir katılıp görüş bildiriyorum. Bunun devlet görevi sayılmasını hukukçular da çok saçma buluyor. Şikayet edenleri biliyorum. CHP'den 3 arkadaşımız şikayet etmiş. Yapacak bir şey yok"

ALİ ENGİN'İN ADAMLARI
Atilla Sertel daha sonra yaptığı açıklamada ise CHP İzmir il yönetiminde bulunan Şirin Akgün'ün yeğeni Ozan Çelik ile parti üyeleri Levent Ünal ve Ülker Vural'ın şikayeti yapan isimler olduğunu belirtti. Atilla Sertel, YSK'ya yapılan şikayetin amacının daha alt sıradan seçime girecek bir milletvekilini daha üst sıralara çıkarmak olduğunu da ifade ederken isim vermedi. Ama CHP'nin son seçimde 7 vekil çıkardığı bölgede 8. sırada bulunan Ali Engin bir basamak yükselerek yedinci sıraya çıkması ve vekillik ihtimalini yükseltmesi gözleri CHP'nin İzmir eski il başkanı Engin'e çevirdi. Şikayeti yapan isimlerin de Engin'in adamları olduğu belirtildi.

PENSİLVANYA'DAN DİZAYN
Sertel'in şikayet eden isimlerin Engin'in İzmir İl Başkanlığı döneminden partide olduğu belirlenirken Engin son dönemde Paralel Yapı'ya yanaşması ise akıllara CHP'nin Pensilvanya'dan dizayn edildiği ihtimalini getirdi. Ali Engin son dönemde "Hizmet hareketini kutluyorum. Bu insanlar temiz. Aklı, vicdanı olan onlar takdir eder" sözleri ve İzmir'de yapılan Paralel Yapı operasyonunda gözaltına alınan 11 polisler için adliyeye gidip şov yapmasıyla dikkat çekmişti. Engin'in Paralel Yapı'yı sahiplenmesi ise parti içinden bile tepki çekmiş, Engin'in CHP'den gönderilmesi istenmişti.

YENİLENECEK CHP İZMİR 2. BÖLGE ADAY LİSTESİ
1- Selin Sayek Böke
2- Kemal Kılıçdaroğlu
3- Zekeriya Temizel
4- Mustafa Ali Balbay
5- Aytun Çıray
6- Kamil Okyay Sındır
7- Ali Engin
8- Hüseyin Sezer
9- Ülkümen Rodoplu
10- Ali Kemal Elitaş
11- Taha Okan
12- Nurgül Uçar Aktuğ
13- Nevzat Kavalar

KINA YAKSINLAR

CHP'nin kendi adayını şikayet ederek adaylığın iptal ettirilmesi parti içindeki demokrasi anlayışının sorgulanmasına yol açtı. Duruma isyan eden Uğur Dündar "Demokratik ön seçimlerde Atilla Sertel'i geçemeyen bazı sözde CHP'liler iğrenç oyunlarla adaylığı düşürdüler. Kına yaksınlar!" diye konuştu.