CHP'den Gazeteciler Cemiyetine ziyaret

Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:- "Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki CHP'nin üyesinden tüm yöneticilerine kadar herkes, Mustafa Kemal'in askeridir, yoldaşıdır, onun izinden yürür. Bizim partimizin kurucu iradesine karşı kimsenin bir düşüncesi, eylemi, f
CHP'den Gazeteciler Cemiyetine ziyaret

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki CHP'nin üyesinden tüm yöneticilerine kadar herkes, Mustafa Kemal'in askeridir, yoldaşıdır, onun izinden yürür. Bizim partimizin kurucu iradesine karşı kimsenin bir düşüncesi, eylemi, fikri yoktur." dedi.

Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Cankurtaran, Başkan Nazmi Bilgin ile bir araya geldi.

Cankurtaran, burada yaptığı konuşmada, bugün Türkiye'de eksikliği en çok hissedilen şeyin, demokrasi ve özgürlük olduğunu söyledi.

Özellikle basın özgürlüğü konusunda ciddi sıkıntıların yaşandığını ifade eden Cankurtaran, tutuklu gazeteci sayısında Türkiye'nin dünya birincisi olduğunu öne sürdü.

Gazetecilerin özgür olmamasının üzücü olduğunu dile getiren Cankurtaran, en büyük işsizliğin de medya sektöründe yaşandığına dikkati çekti. Cankurtaran, "Amacımız ve dileğimiz şudur ki önce medyaya, sonra tüm Türkiye'ye özgürlük, demokrasi gelsin. Bugün, yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü güç medyadır. Medyanın bağımsız, özgür olması çok önemli. CHP olarak, basını hak ettiği noktaya getireceğiz." diye konuştu.

- "Basın özgürlüğü her birey için gereklidir"

Nazmi Bilgin de kuruluşu hakkında bilgi verdiği cemiyetlerinin, demokrasiye, insan haklarına, basın özgürlüğüne, Atatürk ilke ve inkılaplarına inanan ve gerçek anlamda gazetecilik yapan herkese açık olduğunu ifade etti.

Hangi görüş olursa olsun körü körüne, irdelemeden savunan veya karşı çıkan kişiye, gazeteci gözüyle bakılamayacağının altını çizen Bilgin, son yıllarda gazetecilerin, "yandan, yandaş olmayan" gibi sınıflara ayrılmasının üzücü olduğunu, kendini bir fikrin emrine vermiş kişilerin, gazetecilik mesleğinde kalıcı olamayacağını söyledi.

Türkiye'de düşüncenin suç olmaktan çıkarılması gerektiğini ifade eden Bilgin, "Basın özgürlüğü bu toplumda yaşayan her birey için gereklidir. Biz, basın özgürlüğünü kendimiz için istemiyoruz. Eğer bir ülkede basın özgürlüğü olursa demokrasi olacağına inandığımız için basın özgürlüğünü savunuyoruz. Demokrasi ile basın özgürlüğü ikiz kardeştir. Sansürle olağanüstü hal, insanların düşüncelerini söyleyebilememeleri ikiz kardeştir." dedi.

- "Bütün arkadaşlarımıza kapımız açık"

Konuşmaların ardından, "CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun attığı tweetlerin" sorulduğu Cankurtaran, İstanbul'da bir kadının il başkanı olmasının onurunu yaşadıklarını söyledi.

Cankurtaran, "Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki CHP'nin üyesinden tüm yöneticilerine kadar herkes, Mustafa Kemal'in askeridir, yoldaşıdır, onun izinden yürür. Bizim partimizin kurucu iradesine karşı kimsenin bir düşüncesi, eylemi, fikri yoktur." dedi.

"Eski İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal'ın genel başkanlık adaylığının ve CHP'ye yönelik eleştirilerinin" hatırlatıldığı Cankurtaran, "Türkiye'de en serbest şey, muhalefet aleyhinde, muhalefetle ilgili konuşabilmektir."

Partilerinin kapısının herkese açık olduğunu belirten Cankurtaran, "Demokrasiyi kendi içinde içselleştirmiş bir partiyiz. Bu, Ümit Kocasakal olur, başka arkadaşımız olur, herkes özgürdür adaylığını koymakta." karşılığını verdi.

Bilgin, görüşmenin ardından Cankurtaran'a cemiyetin çıkardığı "24 Saat" gazetesini ve editörlüğünü Prof. Dr. Korkmaz Alemdar'ın yaptığı "Türkiye'de Kitle İletişimi Dün-Bugün-Yarın" kitab ını hediye etti.

Kaynak: