CHP’den imza kampanyası

CHP Düzce il teşkilatı tarafından "Taksim manifestosuna ben de katılıyorum" imza kampanyası için stant kurdu.
CHP’den imza kampanyası

CHP Düzce il teşkilatı tarafından "Taksim manifestosuna ben de katılıyorum" imza kampanyası için stant kurdu.

CHP Düzce il teşkilatı tarafından "Taksim manifestosuna ben de katılıyorum" imza kampanyası için stant kurarak kampanyayı başlattı.

Burada bir konuşma yapan CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, "15 Temmuz'da ülkemiz darbe teşebbüsü ile karşılaştı. Bugün gelinen noktaya baktığımızda olayın çok derin olduğu, sadece ordu değil devletin bütün kurumlarına bu yapının sızdığını, bugün devletin içinde ki bu yapıdan kurtulmak için çok ciddi bir çalışma içinde olduğunu, gerçekten zor günler yaşadığımızı görüyoruz. Ardından baktığımızda aslında etrafımızda ki bütün terör örgütlerinin de bu yapı ile bağlı olduğunu görebiliriz. Ama önemli olan bunu tespit etmek değil. Bundan sonra ne yapabiliriz? Ülkemizin bu tür durumlar ile karşılaşmaması için neler yapılmalıdır. Bugüne kadar meclis çatısı altında buna kimse değinmemiştir. Bunu sadece CHP ifade etmiştir. Bununla ilgili de taksim manifestosu, taksim mitinginde okumuştur. Bu manifestoyu biz burada bir ay boyunca anlatacağız. Toplanan imzalar da başbakanlığa iletilecektir. Ülkemizin bir daha bu tür sıkıntılar ilke karşılaşmaması adına laik demokratik, sosyal ve hukuk devletinin devamı için neler yapmamız gerektiğidir. Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler memleketi olamaz. Bu sadece FETÖ meselesi olarak ele alınmamalıdır. Türkiye cumhuriyeti devleti içerisinde hiçbir tarikat cemaat yapılanmasına izin verilmemelidir. Bugün FETÖ'yü temizlersiniz ama yarın diğerine izin verdiğinizde aynı durum ile karşılaşma ihtimali vardır. Buradan sesleniyoruz. Laik, demokratik ve hukuk devleti için bu manifestoyu önemsiyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından imza kampanyası başlatıldı. Partililer ve vatandaşlar imza kampanyasına ilgi gösterdiler. 1 Ay sürecek olan imza kampanyası sonunda toplanan imzalar CHP genel merkezi aracılığıyla başbakanlığa iletilmesi planlanıyor.

Kaynak: