CHP'den STK'lara 'demokrasi mitingi' daveti

Genel Başkan Yardımcısı Budak, mektup göndererek sivil toplum örgütleri ve meslek odaları başkanlarını yarın düzenleyecekleri mitinge davet etti.
CHP'den STK'lara 'demokrasi mitingi' daveti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları başkanlarını, yarın İzmir'de düzenleyecekleri "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi"ne davet etti.

CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre Budak, aralarında TOBB, TÜRMOB, TMMOB, TTB, TEB, ticaret ve sanayi odaları ile TESK'in de bulunduğu sivil toplum örgütleri ile meslek odaları başkanlarına bir çağrı mektubu gönderdi.

Mektubunda, Türkiye'nin 15 Temmuz'da demokrasi, hukuk, laiklik ve özgürlükleri hedef alan kanlı bir darbe girişimi yaşadığını anımsatan Budak, darbe girişimini kınamak için CHP’nin 24 Temmuz’da Taksim'de bir miting düzenlediğini hatırlattı.

Cumhuriyet ve Demokrasi Mitinglerinin ikincisinin de yarın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla 19.30'da İzmir'de gerçekleştirileceğini bildiren Budak, "Gündoğdu Meydanı’ndaki buluşmaya katılımınız ve katkınız; cunta, darbe ve dikta girişimlerine karşı, hukuk, demokrasi ve özgürlük isteyenlerin gücüne güç katacak, geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlayacaktır. Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz için Gündoğdu Meydanı'nda buluşmayı diliyoruz." ifadelerini kullandı.