CHP'li belediye çöpleri toplamadı

AK Partili Antalya Belediyesi'nin bazı caddeleri büyükşehir belediyesine devretmesi, CHP'li ilçe belediyesini kızdırdı.
CHP'li belediye çöpleri toplamadı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 16 Aralık 2014 tarihi ek toplantıda Manavgat, Alanya ve Finike’de bazı caddeleri Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi yolundaki kararının ardından Manavgat Belediyesi, Büyükşehir’e devredilen caddelerde çöpleri toplamadı.

CADDELER KİRLİ KALDI

Manavgat’ta Hasan Fehmi Boztepe Caddesi, Antalya Caddesi, İbrahim Sözen Caddesi, Zübeyde Hanım Caddesi, Demokrasi Bulvarı, Hastane Caddesi, Sarılar Caddesi, Muhittin Ersoy Bulvarı, Sorgun Bulvarı, Çolaklı Tilkiler Caddesi, Evrenseki D-400 kavşağı Turizm Yolu bağlantı caddesi, Kumköy Bulvarı, Kemer Bulvarı, Side Bulvarı, Remzi Güven Caddesi ve Barbaros Caddesi’nde çöpler alınmadı.

  Büyükşehir Belediyesi çöplerin toplanmadığı caddelere uyarı levhası yerleştirdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE GEÇTİ

Yılda 4 milyon turistin ziyaret ettiği ve Türk turizminde yüzde 12’lik paya sahip olan Manavgat’ta ana arterlerde çöpleri toplamaması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanırken, 700’e yakın muhtarın katılımıyla gerçekleştirilen Muhtar Bilgilendirme Merkezi (MUBİM) toplantısında yaptığı konuşmada ilçedeki çöplerin toplanmaması konusuna değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Yeni yasa ile bir çok yetki Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Kanun gereği 20-30 metrelik bulvarların peyzaj ve bakım hizmetleri Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek. Siyasi parti ayırt etmeden CHP’li Manavgat Belediyesi, MHP’li Alanya Belediyesi ve Ak Partili Finike Belediyesi’nden bazı caddeler Büyükşehir Belediyesi’ne geçti" dedi.

KANUN GEREĞİ ÇÖP TOPLATMA İLÇENİN GÖREVİ

Kanun gereği yapılan bu çalışmanın yeni bir siyasi mevzu hale getirildiğini belirten Başkan Türel, "Siyasete yeni kavramlar sokuyorlar. Yeni Antalyalılar ,yeni Alanyalılar, yeni Manavgatlılar, yeni Finikeliler diye. Sen nüfus memuru musun? Bizim Alanyalılığımız. Manavgatlılığımız, Finikeliliğimizi size sormayız. Biz sizden daha fazla Alanyalıyız, Manavgatlıyız, Finikeliyiz. Sizden daha fazla Antalyalıyız. Menderes Türel’in Antalya sevdasını herkes bilir. İşinizi yapın. Kanun gereği çöp toplama işlemi ilçe belediyelerine ait. Şimdi Manavgat Belediyesi, bize geçen caddelerde çöp toplamıyormuş. Çöpü toplamak onun işi. Bizim derdimiz hizmet. Onlar insanı, memleketi düşünmüyorlar. Büyükşehir’i zora sokarak üç oy fazla alır mıyız, bunu hesap ediyorlar. Manavgat çöpten kokarsa sorumlu Büyükşehir gibi göstermeye çalışıyorlar. Bu memleketi çöp dağlarına teslim etmeyiz. Kimse siyaset yapmasın."

"BÜYÜKŞEHİR FARKINI VATANDAŞ HİSSEDECEK DİYE KORKUYORLAR"

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel konuşmasını şöyle sürdürdü: "Alanya’da 30 caddeyi almamız gerekirken 8 cadde aldık. Manavgat’ta 27 caddeyi almamız gerekirken 7 cadde aldık. Neden? Paylaşmak derdindeyiz. Biz her şeyi yapacağız demiyoruz. Kanun emrettiği için, hizmet etmek için alıyoruz. Bu sorunları mesele yapmaların arkasında başka şeyler yatıyor. Büyükşehir’in o caddelere yapacağı hizmetlerdeki farkı vatandaş hissedecek diye korkuyorlar. Bunu hissettikleri için farklı provokasyon içindeler. Finike’de cadde aldık. Onlar memnun, isterseniz hepsini alın diyorlar. Bu caddelerin bakımlarının ekonomik külfeti var çünkü. Serik Belediye Başkanı hepsini alın diyor. Biz bu bulvarı ekonomik külfet olarak da üzerimize alıyoruz. Alacağımız ilan reklam geliri, bu caddelere yapacağımız yatırımın yarısını karşılamıyor."