CHP'li Cankurtaran: "Devlet bunu yapmamalı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, "Kanun hükmünde kararnameler, 33 yıldır memurluk yapan bir engelli vatandaşı bile terörist ilan edip, işinden alabilecek noktaya gelmiştir. Devlet, sorunun üzerine sorun koyan değil, sorunu çözendir." dedi.
CHP'li Cankurtaran: "Devlet bunu yapmamalı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Parti Meclisi (PM) Üyesi Yıldırım Kaya ile Türkiye Sakatlar Derneği Ankara Şubesini ziyaret etti.

Burada konuşan Cankurtaran, OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle (KHK), 33 yıllık memur olan Türkiye Sakatlar Derneği Ankara Şube Başkanı Mithat Tokur'un, Engelli Kadın Derneği Kurucu Üyesi Arzu Şenyurt Akdağ'ın ve Sosyolog Veli Saçalık'ın görevden alındığını hatırlattı.

"Devlet bunu yapmamalı"

CHP'nin 365 gün engellilerin yanında olduğunu vurgulayan Cankurtaran, "Engelli vatandaşlarımızın bu kadar dağ gibi sorunları varken, Hükümetin bir de üstüne yeni sorunlar eklemesine müsaade etmemeliyiz. Kanun hükmünde kararnameler, 33 yıldır devlet memurluğu yapan bir engelli vatandaşı bile terörist ilan edip, işinden alabilecek noktaya gelmiştir. Devlet bunu yapmamalı, devlet bu değildir. Devlet, sorunun üzerine sorun koyan değil, sorunu çözendir." diye konuştu.