CHP'li Pekşen'den AYM'ye 'dokunulmazlık' başvurusu

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması için Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu.
CHP'li Pekşen'den AYM'ye 'dokunulmazlık' başvurusu

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması için Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu.

Pekşen, Anayasa Mahkemesi'ne iptal istemli başvurusunu sunduktan sonra mahkeme önünde basın mensuplarına açıklama yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun ardından Anayasa Mahkemesine iptal istemli dilekçesini sunan Pekşen, "Halkın iradesi ulusal irade parlamentoda baskılanıp susturulmaya ve tümüyle işlevsizleştirilmeye çalışılmaktadır. Böylesi bir duruma elbette bir parlamenter olarak bir hukuk adamı olarak kayıtsız kalmamız, sessiz kalmamız asla beklenilemez." dedi.

Pekşen, partisinin Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil adına da Anayasa Mahkemesi'ne başvuru dilekçelerini ilettiğini belirtti.

HDP'li vekillerin teröre destek veren açıklamalarının hatırlatılması üzerine Pekşen, teröre destek veren herkesin yargılanması gerektiğini söyledi.