CHP'li Torun, Belediye Başkanları Çalıştayı'nı değerlendirdi:

"Çalıştayımızın sonunda önemli kararlar aldık. Öncelikle belediyelerimizin kurduğu kara kış fonu kapsamında yürütülen çalışmaların, yeni alanları da kapsayacak şekilde artırılmasını kararlaştırdık"
CHP'li Torun, Belediye Başkanları Çalıştayı'nı değerlendirdi:

ANKARA (AA) - BARIŞ GÜNDOĞAN - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, geçen hafta Kayseri'de düzenledikleri Belediye Başkanları Çalıştayı ile sahip oldukları belediyelerde şu ana kadar yapılan çalışmaları değerlendirirken gelecek sürecin de yol haritasını çıkardıklarını bildirdi.

Torun, CHP'nin geçen hafta Kayseri'de düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı'nı AA muhabirine değerlendirdi.

Yerel seçimlerin ardından CHP'li belediye başkanları ile beşinci yüz yüze toplantılarını Kayseri'de gerçekleştirdiklerini belirten Torun, tek bir belediyelerinin olmaması nedeniyle Kayseri'yi tercih ettiklerini söyledi. Torun, "Bir önceki toplantımızı Gaziantep'te yapmıştık, orada da sadece bir belediyemiz vardı." dedi.

Çalıştayın ilk gününde belediye başkanlarının gruplar halinde Kayseri'nin tüm ilçelerine giderek vatandaşlarla bir araya gelip, sorunlarını dinlediklerini aktaran Torun, şöyle devam etti:

"Belediye başkanlarımız gittikleri tüm ilçelerde sevgiyle karşılandı. Bu politikamızın nedeni şudur, pek çok bölgede bizi hep başkaları anlattı, vatandaşlarımız bizi başkalarından dinlediler. Ama biz artık tüm kadrolarımızla tüm illerimize gidip neler yaptığımızı, projelerimizi, hedeflerimizi kendimiz anlatıyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızdan da geniş bir kabul görüyoruz. Çalıştayımızın ikinci ve üçüncü günlerinde ise belediye başkanlarımıza çok sayıda bilgilendirici sunumlar yapıldı, paneller düzenlendi. Belediye başkanlarımız gruplar halinde yuvarlak masa toplantılarında bir araya geldi ve farklı konu başlıklarını kendi aralarında değerlendirdi. Genel Başkanımızın başkanlığında, belediye başkanlarımızın görüş ve önerilerini dinledik. Sonuç olarak çalıştayımızda belediyelerimizin şu ana kadar yaptığı çalışmaları değerlendirerek, önümüzdeki sürecin de bir anlamda yol haritasını çıkarmış olduk."

- "Kararlılığımızı vurguladık"

Çalıştayın sonunda önemli kararlar aldıklarını bildiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, "Öncelikle belediyelerimizin kurduğu kara kış fonu kapsamında yürütülen çalışmaların, yeni alanları da kapsayacak şekilde artırılmasını kararlaştırdık." dedi.

Bunun yanında belediyelerin önüne çıkarılan siyasi engelleri aşma konusundaki kararlılıklarını da vurguladıklarını ifade eden Torun, önümüzdeki süreçte de bu girişimlerle karşılaşacaklarını bildiklerini söyledi. Torun, şunları kaydetti:

"Belediye başkanlarımız bugüne kadar önüne çıkan tüm engelleri aştı, bundan sonra da aşmaya devam edecek. Siyasi iktidar, belediyelere ayrılan kamu kaynaklarını tamamen partizanca kullanıyor. Çalıştayımızda bu konuyu da değerlendirdik ve belediyelerimizin hakkı olan kaynaklara ulaşması için her türlü siyasi, hukuki ve demokratik hakkımızı kullanacağımızı vurguladık. Belediyelerimizin hakkını, hukukunu hiç kimseye yedirmemeye kararlıyız. Yerel yönetim yasaları hem Anayasal çerçeveyi yansıtmıyor hem de günün ihtiyaçlarına cevap vermiyor. Bu nedenle CHP olarak yürüttüğümüz yasal düzenleme çalışmalarını, diğer partileri de kapsayacak şekilde genişletecek ve konuyla ilgili tüm kesimlerin görüşlerini alarak yeni yasa teklifi hazırlayacağız. Bunun çalışmalarına başlıyoruz."

Kaynak:

Etiketler :