CHP'li vekilin "Gerekirse İzmir ayrılsın" sözlerine AK Parti'den tepki

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit'in "Biz Avrupalı olmaya hazırız. Biz bazen diyoruz ki (gerekirse İzmir ayrılsın)" sözlerine AK Parti tepki gösterdi.
CHP'li vekilin "Gerekirse İzmir ayrılsın" sözlerine AK Parti'den tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP'li Ali Yiğit'in Kayseri'deki konuşmasındaki sözlerinin kabul edilemeyeceğini belirtti.

"Avrupalı olmak, Türkiye gibi bir ülkeyi yıllardır bekletirken, daha geri şartlardaki ülkeleri üyeliğe hiç ev ödevi vermeden almaksa, Bosna katliamı olurken sessiz kalmaksa, binlerce mülteciye duyarsız kalmanın ötesinde çocukları taciz etmekse, dünyadaki açlık, savaşlar ve gözyaşını görmezden gelmekse, her fırsatta parmağını Türkiye'ye ayar vermek için sallamaya cüret etmekse ve daha onlarca örnek..." diyen Hotar, şöyle konuştu:

"CHP'li Milletvekili Ali Yiğit dışında hiçbir İzmirli'nin Avrupalı olmaya çalışmayacağından ve böyle bir özenti içinde olmayacağından eminim. Bize Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu bireyleri olmanın şerefi yeter. Karış karış zorluk, yokluk içinde kazanılan vatanımız bir bütündür. CHP Milletvekili Ali Yiğit'in açıklamaları bu anlamda İzmir'imiz için kabul edilemez. Tarih bilincinden ve milli duygulardan yoksun olduğuna ihtimal vermek istemediğimiz Sayın CHP'li vekilin bu talihsiz açıklamasından geri dönmesini bekliyoruz."

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ise Türkiye'nin düşmanlarının ve bölücü odakların değirmenine su taşıyan bu açıklamanın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan da yaptığı yazılı açıklamada, Yiğit'in sözlerinin bazı CHP'lilerin bilinçaltında yatan "bölücülük duygusunu" ortaya çıkarttığını iddia ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Ülkemizin dört bir yanından, kadirşinas hemşehrilerimizin yaşadığı nezaket ve hoşgörüsüyle dünya tarihine geçmiş İzmir'imizi ülkemizden ayırarak, yıllardır bizlere zulüm eden mensuplarının teröre destek olduğu Avrupa Birliği'ne girmesini istemek nedendir? Bu ifade şaşırtıcı ve akıllara durgunluk verici bir ifadedir. Herhalde şaşırmış olmalı, çünkü normal ve aklıselim bir insanın böyle bir açıklama yapmış olacağını düşünmüyorum. Yiğit bu açıklama ile Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kutsal emaneti olan Cumhuriyetimize ve Misakımilli sınırlarımıza da saygısızlık yapmıştır. Bu açıklama bazı CHP'lilerin bilinçaltında yatan bölücülük duygusunu da apaçık ortaya çıkartmıştır."