CHP'ye FETÖ eleştirisi

FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Petek, AK Parti'den, FETÖ'nün terör örgütü niteliği ortaya çıktıktan sonra asla destek olmadığını belirterek "Ancak CHP, hem Genel Başkanı, hem milletvekilleri ile örgüte sahip çıkmıştır" dedi.
CHP'ye FETÖ eleştirisi

FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, komisyonun açıkladığı taslak rapora yöneltilen eleştirilere ilişkin, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Eleştiri gelmesini olağan gördüğünü, bu tartışmaların yapılacağını dile getiren Petek, raporu TBMM Başkanlığına sunduklarında da tartışma, değerlendirme yapılmasının kendilerini memnun edeceğini bildirdi.

Petek, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve komisyon üyesi Aykut Erdoğdu'nun açıklamalarının, raporda yer alan konuları eleştirebilen konular olmadığını, Erdoğdu'nun mesnetsiz iddialarda bulunduğunu belirtti.

"Hakkı da yok haddi de değil"

Komisyonun AK Parti'li üyelerini ve kendisini suçlayıcı, itham edici açıklamaların son derece çirkin, mesnetsiz ve iftiraya yönelik açıklamalar olduğuna işaret eden Petek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletvekili de olsa eğer FETÖ ile örgüt özelliği ortaya çıktıktan sonra irtibat, iltisakı olan, suç işleyen, iştirak eden her kimse bunlar siyasetçi olabilir, belirli makamlardaki görevliler olabilir, sade vatandaş olabilir, bunlarla ilgili bütün işlemleri yargı yürütüyor. Komisyonumuzun AK Parti'li üyelerine böyle bir ithamda bulunmaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu'nun hakkı da yoktur, haddi de değildir. Esasen 17-25 Aralık emniyet, yargı darbe girişiminden sonra yani örgüt özelliği ortaya çıktıktan sonra bu örgüte sahip çıkan CHP, Sayın Genel Başkanı ve onun milletvekilleri olmuştur. Böyle bir tartışmaya girmemek için, komisyon raporunda olmadığı gibi, özel açıklamalarımda da bunları söylememiştim. Ama bunları ifade etmeye mecbur oldum."

Fotoğraflar gösterdi

Petek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı CHP milletvekillerinin de yer aldığı çeşitli fotoğraflar da gösterdi.

Petek, şunları kaydetti:

"Raporu iki parti veya partiler arasında tartışma konusu olmasın diye bu yönlerini, en azından raporu açıklarken gündeme getirmemiştim. Ama aziz milletimiz şunu bilsin; FETÖ'nün terör örgütü niteliği ortaya çıktıktan sonra AK Parti'den asla terör örgütüne bir destek yoktur. Bu yapının, 17-25 Aralıktan sonra terör örgütü özelliği ortaya çıkmış, adli, idari merciler soruşturma başlatmış ancak CHP, hem Genel Başkanı, hem milletvekilleri ile örgüte sahip çıkmıştır."