CIA’nın muhbir tarlası

Suriye istihbarat teşkilatı eski yöneticisi Ahmet Cabir, ABD’lilerin istihbarat faaliyetiyle ilgili ilginç bilgiler verdi: “Haseke, Rakka, Deyrizor, Münbiç, Ayn el-Arab ve Tel Abyad’da son 2 yılda 3 binden fazla ‘haber elemanı’ devşirdiler”
CIA’nın muhbir tarlası

ABD, Suriye'nin kuzeyi ve doğusunda muhbir devşirme faaliyetlerine hız verdi. Suriye İstihbaratı (El Muhaberat) eski yöneticilerinden Ahmet Cabir, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, Haseke, Rakka, Deyrizor, Münbiç, Ayn el-Arab ve Tel Abyad'da Amerikalıların son 2 yılda 3 binden fazla 'haber elemanı' görevlendirdiğini söyledi. Cabir'e göre ABD, 5. kol faaliyetinde istihdam edeceği kişileri belirlemek için yardım kuruluşlarını ve kiliseleri kullanıyor. Cabir, bölgeye sağlık görevlisi, yardım/eğitim gönüllüsü, tarım uzmanı, şehir planlamacısı, din görevlisi gibi sıfatlarla gelen CIA uzmanlarına 70'den fazla MOSSAD ajanının da eşlik ettiğini kaydetti. Hem ajanların hem de onların devşirdiği muhbirlerden bir kısmının eylemler için Türkiye'ye sızmak istediğine dikkat çeken Muhaberat eski yöneticisi Cabir, şu bilgileri verdi:

SINIRDA ÖLDÜRÜLDÜLER

"Kandil bölgesi ve sınır hattına yönelik son TSK bombardımanlarında Türkiye'ye sızma amaçlı bölgeye gelen 10'dan fazla Batılı ajan da öldürüldü. Afrin, İdlib, Cerablus, Bab ve Azez'e özel önem atfediyorlar. PKK'dan kaçan sivillerin arasına ajanlarını yerleştirerek bölgeye sokuyorlar. Buna ek olarak muhaliflere karşıt kişi ve aileleri Esed'in istihbaratından da destek alarak tespit edip onları bu ağa dahil ediyorlar. Önceleri 'yardım gönüllüsü' ve 'gazeteci' gibi maskeler altında bu faaliyetleri sürdürdüler. Şu an Afrin, İdlib ve Fırat Kalkanı bölgelerinde gerçekleşen tüm PKK-ABD güdümlü bombalı eylemler işte bu muhbir ağının sağladığı bilgi ve lojistik destek sayesinde gerçekleşiyor."