‘Çiçek bahçesi değil sanki cennet bahçesi’

Selçuklu Belediyesi tarafından Tropikal Kelebek Bahçesi Parkı’na kazandırılan “Selçuklu Çiçek Bahçesi” 19 tür, 55 çeşit ve 500 bin çiçek ile görenleri hayran bırakıyor. Çiçek Bahçesi’ni ziyaret eden vatandaşlar, hayranlıklarını ‘Sanki Cennet Bahçesi’ni gezdik’ diyerek dile getiriyor.
‘Çiçek bahçesi değil sanki cennet bahçesi’

Kelebekler Vadisi Parkı’nda yer alan “Selçuklu Çiçek Bahçesi” 10 bin metrekare alanda yer alıyor. Konya’da ve Türkiye’de ilk kez bu kapsamda yapılan bahçe özel peyzaj alanı ile dikkat çekiyor. Tavus Kuşu, Selçuklu Motifinden Takılar, süs havuzları, yürüyüş yolları, seyir tepesi, çocuk oyun alanları ve hatıra köşesi gibi farklı türlerde konseptin yer aldığı park rengarenk binlerce çiçek ve bitki türü ile fotoğraf tutkunları ve düğün fotoğrafçıları için görsel şölen sunuyor.

cicek-bahcesi5.jpg

‘ANTALYA’DA BÖYLE GÜZEL BİR YER YOK’

Antalya’dan geldiklerini ve memleketlerinde böyle güzellikte bir yer olmadığını dile getiren Şerife Borçak, “Antalya’da yaşıyorum. Kız kardeşimin yanına tatile geldik. Kardeşim önerdi. Önce kelebek bahçesine gittik. Sonra buraya geldik. Antalya’da yaşıyoruz ve memleketimizde böyle güzel bir yer yok. Herkese gelmelerini öneririm. Buraya geldiğimizde cennet bahçesi gibi hissettik ve herkes öyle söylüyor. Buranın ismi çiçek bahçesi değil de cennet bahçesi olmalı bence. Antalya’nın kendine has doğal güzelliği çok da böyle insan eliyle yapılmış bu kadar güzel bir yer yok” dedi.

antalyada-boyle-guzel-bir-yer-yok.jpg

‘ÇOK HOŞ BİR KOKUSU VAR’

Üniversite kaydını yapmak için Kütahya’dan Konya’ya gelen Sena Nur Ergan, “Kütahya’dan geliyorum. Geldiğimde çiçeklerin bakımı falan çok hoşuma gitti. Rengarenk çiçekler yaza tam uyumlu olduğu için insan mutlu oluyor. Çok da hoş kokuyor. İnsanın gezmek için tercih edebileceği bir yer. Buraya daha önce hiç gelmemiştim. Üniversite kaydı için bulunduğum Konya’da kelebek bahçesini ziyarete gelmişken çiçek bahçesine de geldim. Daha önce arkadaşlarım gelmişti onlardan duymuştum. Onun üzerine gelip görmek istedim ve çok beğendim” şeklinde konuştu.

cok-hos-bir-kokusu-var.jpg

‘GÖRMEDİĞİMİZ GÜZELLİKLERİ GÖRDÜK’

Suriye’deki zor şartlardan dolayı Türkiye’ye göç etmek zorunda kaldıklarını ve Konya’da yaşadıklarını dile getiren Muhammed Hammud, “Türkiye’nin herhangi bir şehrine gelebilirdik fakat Konya’ya geldiğimiz için ayrı bir mutluluk duyuyoruz. Çünkü burada daha evvel hayatımızda hiç görmediğimiz güzellikler var bunlardan bir tanesini de bugün ziyaret ettik. Çocuklarımla birlikte çiçek bahçesini ziyaret ettiğimizde Konya’nın değerini bir kez daha anlamış olduk. Bu anlamda Selçuklu Belediye Başkanlığı ve ekibine bir yabancı misafir olarak bizlere böyle güzellikleri sağladıkları için teşekkür ederiz” diye konuştu.  

gormedigimiz-guzellikleri-gorduk.jpg

‘CENNETE GİRMİŞ GİBİ HİSSETTİM’

Bursa’dan geldikleri Konya’da çiçek bahçesine girerken cennete girmiş gibi hissettiğini ifade eden Ayşe Mutlu, “Çok güzel olmuş Konya’da için.  Bursa’da bunun gibi güzel bir yer görmedim. Bursa’ya gittiğim zaman da herkese anlatacağım. Bu kadar çok çiçeği bir arada görmek çok güzel bir duygu. İçeriye girdiğimde içim açıldı. Bir sürü çiçek çeşidi var. Sayamayacağım kadar çok çiçek var. Selçuklu Belediyesi bu anlamda çok güzel bir çalışmaya imza atmış. Keşke Bursa’da da böyle bir yer olsa” ifadelerine yer verdi.

cicek-bahcesi3-foto.jpg

‘TÜM TANIDIKLARIMIZA TAVSİYE EDECEĞİZ’

Antalya’da yaşadıklarını ve aslen Konyalı olduklarını belirten Mehmet Yaman, “Çiçek bahçesine daha evvel gelmemiştik. Yakınlarımızın tavsiyesi üzerine Kelebekler Vadisi’ne geldik. Güzel bir yer olduğunu söylediler. Antalya’da yaşıyoruz ama böyle bir yer orada yok. Kendi memleketimizde bu kadar güzel bir yer olduğunu görünce gurur duyduk ve mutlu olduk. İlk defa bu kadar çiçeğin olduğu rengarenk bir yer görüyoruz. Güzel fotoğraflar çektik. Antalya’ya gittiğimizde tüm tanıdıklarımıza burayı tavsiye edeceğiz. Neticede Konyalıyız ve onların da buraya gelerek bu güzellikleri görmesini isteriz” diyerek sözlerini tamamladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / SÜMEYRA KENESARI

tum-tanidiklarimiza-tavsiye-edecegiz.jpg

antalyada-boyle-guzel-bir-yer-yok2.jpg

cicek-bahcesi1.jpg

cicek-bahcesi2.jpg

cicek-bahcesi4-foto.jpg