Çiçek Meclis'te çocuklarla biraraya geldi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Meclis'te Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve çocuklarla bir araya geldi.
Çiçek Meclis'te çocuklarla biraraya geldi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Meclis'te Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve çocuklarla bir araya geldi.

Meclis Divan Salonu'nda çocuklarla bir süre sohbet eden Çiçek, 23 Nisan'ın aynı zamanda TBMM'nin kuruluşunun 94. yıl dönümü olduğunu anımsatarak, "Bugün hem sizin hem bizim bayramımız. Dünyada çocuklara bayram armağan eden tek ülke biziz. Bir manada tüm dünya çocuklarının bayramıdır bugün. Bundan da gurur duyuyoruz" dedi.

Çocuklara ilk Meclis binasını gezmeleri önerisinde bulunan Çiçek, "O dönemlerde Türkiye'nin çok ciddi sıkıntıları, yoklukları, zorlukları vardı. Ankara'nın nüfusu da bugünkü gibi 5 milyon değil, küçücük bir kasaba. O şartlar altında o tarihi binada ilk Meclis bugün açılmış oluyor. 23 Nisan 1920'nin ne anlam ifade ettiğini orada bir defa daha hissetmemiz lazım" diye konuştu.

Çiçek daha sonra koltuğunu temsilen, Mehmet Emin Yurdakul İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Ayşe Kurt'a, "Bundan sonra söz senin. Ne istiyorsan onu söyle, gönlünden ne geçiyorsa" diyerek devretti. 

Ayşe Kurt, konuşmasında, herkesin bayramını kutlayarak, "TBMM'yi açarak bugünü biz çocuklara armağan eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e teşekkür ediyorum" dedi.

Cemil Çiçek, Ayşe Kurt'a, okulunun adı olan Şair Mehmet Emin Yurdakul'un herhangi bir şiirini bilip bilmediğini sordu. Çiçek, Kurt'un bilmediğini söylemesi üzerine, "Okullarımızda büyüklerimizin, edebiyatçılarımızın, şairlerimizin, sanatçılarımızın, kahramanlarımızın isimleri var ama onunla ilgili çoğu zaman yeterli bilgi sahibi olmuyoruz. O bizim eksikliğimiz. Bunu büyükler olarak da yaşıyoruz" diye konuştu.

"Bazen yanlış, üzücü konuşuyoruz"

Kabulde çocuklar fıkra anlattı, şiir okudu. İstiklal Marşı'nı okuyan Ayşe Kurt'un, şiirin bir mısrasında duraksaması üzerine Çiçek, "Olur bunlar. Biz de heyecanlanıyoruz kürsüde konuşurken. Bazen yanlış konuşuyoruz. Bazen üzücü konuşuyoruz. Söylemek istediğimizi tam da söyleyemiyoruz. Ben de çocukluğumda, böyle bir 23 Nisan günü, İnönü şiiri diye bir şiir vermişlerdi bana. Üçüncü mısrada unuttum. Ben de unuttum aynı senin gibi ama şimdi unutmuyoruz artık" dedi.

Ayşe Kurt, gazetecilerin Meclis'te eski binaların yıkılıp yeşil alan yapılmasına ilişkin soru üzerine, çocuk olduğunu hatırlatarak, kendisine yalnızca çocuk bayramıyla ilgili sorular sorulması halinde yanıt verebileceğini söyledi. Kurt, milletvekilleri arasındaki tartışmaları nasıl değerlendirdiği sorusuna ise "Milletvekillerini sonuçta biz seçtik. Onların yaptıkları bizim seçimimiz" yanıtını verdi.

Çiçek, konuşmasında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın profesör olduğunu anımsatması üzerine Ayşe Kurt, "Gözlükten belli oluyor" dedi.

Cemil Çiçek 25. Meclis Başkanı olduğunu belirterek, TBMM'nin hiç kadın başkanının olmadığına dikkati çekti. Çiçek, "Temenni ederiz en kısa zamanda bir kadın Meclis Başkanı olur. Böylece bu eksikliği de gidermiş oluruz. Sen bir mesaj vermiş olursun böylece. Kadın milletvekillerinin sayısı da çoğalıyor. İnşallah önümüzdeki dönem buraya geldiğinizde benim yerime bir kadın Meclis Başkanı oturmuş olur. Bu da bizim bu bayram vesilesiyle arzumuz ve temennimizdir" diye konuştu.

Çiçek daha sonra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve çocuklarla birlikte fotoğraf çektirdi.