Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları 31 Aralık’a kadar uzatıldı

Şanlıurfa'nın Harran ilçe Ziraat Odası Başkanı Mahmut Özyavuz, 2017 yılına ilişkin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuru süresinin 31 Aralık tarihine...
Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları 31 Aralık’a kadar uzatıldı

Şanlıurfa'nın Harran ilçe Ziraat Odası Başkanı Mahmut Özyavuz, 2017 yılına ilişkin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuru süresinin 31 Aralık tarihine kadar uzatıldığını söyledi. Başvuruların tarım il ve ilçe müdürlüklerine yapılacağını hatırlatan Özyavuz, Harranlı çiftçilere sıkışıklık yaşanmaması için son günü beklememeleri uyarısında bulundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak, 30 Haziran'dan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Buna göre, 2017 üretim yılı ÇKS kaydını 30 Haziran'a kadar yaptıramayan çiftçiler için süre 31 Aralık 2017'ye kadar uzatıldı. Harran Ziraat Odası Başkanı Mahmut Özyavuz, bakanlığın aldığı karar doğrultusunda 30 Haziran 2017 tarihine kadar bu yıla ilişkin ÇKS kayıtlarını yaptıramayan çiftçilerin tarım il ve ilçe müdürlüklerine başvurarak kayıtlarını yaptırabileceklerini söyledi.

Son güne bırakmayın

Mahmut Özyavuz, çok sayıda çiftçinin belirlenen sürede başvurusunu yapamadığına ve verilen desteklerden faydalanma hakkını kaybettiğine dikkati çekerek, "Çiftçilerimizin 2017 yılı başvuru süresi devam eden desteklerden faydalanabilmeleri için, olası sıkışıklıkları düşünerek son günü beklenmeden 31 Aralık 2017 tarihine kadar tarım il ve ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor" uyarısında bulundu.

Özyavuz, Eylül ayı itibarıyla başlayan 2018 yılı ÇKS başvurularının ise 30 Haziran 2018 tarihine kadar devam edeceğinin altını çizdi.

İHA