Çiftçilere ücretsiz meyve fidanı dağıtılacak

Çiftçilere ücretsiz meyve fidanı dağıtılacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında gerçekleştirilen ortak proje çerçevesinde kırsal mahallelerde meyveciliğin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin artırılması amacıyla 295 bin meyve fidanı dağıtımı gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz aylarda dağıtımı gerçekleştirilen 27 bin dut fidanı ile çiftçilere destek olan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Malatya'da meyveciliğin gelişmesi ve daha kaliteli ürün yetiştirilmesi amacıyla çeşitli türlerden toplam 295 bin meyve fidanı dağıtacak. Malatyalı çiftçilerin sertifikalı kaliteli tarım ürünleri yetiştirmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından alıç, ceviz, badem, ıhlamur, kızılcık, goji berry, lavanta ve dut fidanı dağıtılacak. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından dağıtımı gerçekleştirilecek olan meyve fidanlarından almak isteyen çiftçilerin 20 Ekim 2016 tarihine kadar dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Dilekçe ile müracaat edecek olan çiftçilerin, Çiftçilik Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlı en az bir dönüm arazisi olması ve kapama bahçe yapmayı taahhüt etmesi gerekmektedir. Çiftçilik Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi, Tapu Fotokopisi ile yapılan müracaatlar kabul edilecektir. Meyve fidanı dağıtımı kasım ayı içerisinde gerçekleştirilecektir.

Çiftçilere ücretsiz meyve fidanı dağıtılacak

Kaynak: