Cihanbeyli'de kanal boyu ıslah çalışmaları

Cihanbeyli'den geçen İnsuyu kanalı’nın Göktepe Mahallesindeki kısmının ihalesi yapılarak, ıslah çalışmaları işlemlerine başlandı.
Cihanbeyli'de kanal boyu ıslah çalışmaları

Yıllardır görüntü kirliliği ve pis kokusu ile bilinen bu alan, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleye vermesi sonucu ıslah çalışmalarına başlandı.

3 etaptan oluşan yaklaşık 3 kilometrelik alanın ihalesi 1 milyon 100 liraya yapıldı. Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Başkan Yardımcısı Mehmet Satılmış ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte incelemelerde bulundu. Kale, yetkililerden bilgi aldı.

Kanal çalışmasının en kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

İlçenin estetiğine önem verdiklerini ifade eden Kale, şunları kaydetti:

"İlçe merkezimizden geçen İnsuyu Kanalının Göktepe Mahallemizden geçen alanı tehlike ve görüntü kirliliği arz etmektedir. Çalışmalarımız sonucunda bu durumu Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek’e ifade ettik. Konya Büyükşehir Belediyemizin gündeme almasıyla birlikte ihalesi tamamlanan kanalın en yakın sürede başlamasıyla beraber ilçe merkezimizin görüntü kirliliğide ortadan kalkacak. Girişimleri için Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek’e teşekkür ediyorum."