Cihanbeyli’nin iki mahallesine derin su kuyusu açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Cihanbeyli’ye bağlı Yapalı ve Günyüzü mahallelerine sürekli ve sağlıklı içme suyu sağlamak için sondaj kuyuları açtı.
Cihanbeyli’nin iki mahallesine derin su kuyusu açıldı

Yeni Büyükşehir Yasası ile merkeze bağlanan mahallelerde içme ve kullanma su temini çalışmaları kapsamında su azlığı ve sağlıksız su problemi yaşayan yerleşim yerlerinin su ihtiyaçlarını karşılayan Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Cihanbeyli ilçesine bağlı mahallelerde derin su temin kuyuları açtı.

KOSKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu ihtiyacını Ağabeyli Mahallesi’nde daha önce açılmış sondajdan karşılayan Cihanbeyli ilçesi Yapalı Mahallesi’ne kesintisiz, sağlıklı, sürdürülebilir içme suyu sağlamak için derin su temin kuyusu açtı.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Cihanbeyli ilçesine bağlı Günyüzü Mahallesi’nde de sağlıklı su temin çalışmalarını tamamladı. İçme ve kullanma su ihtiyacını Kırkışla Mahallesi sınırlarında bulunan 3 adet sondaj kuyusundan karşılayan Günyüzü Mahallesi’nde yapılan incelemelerde, kuyuların kimyasal olarak nitrat parametresinin yüksek olduğu görüldü. Mahalleye sağlıklı, kesintisiz ve sürdürülebilir su hizmeti sağlamak için harekete geçen KOSKİ Genel Müdürlüğü, Karabağ Mahallesi’nde derin su temin kuyusu açımını tamamladı. Kuyu, elektrik ve su şebeke bağlantılarının yapılması ile hizmete alınacak.

cihanbeyli’nin-iki-mahallesine-derin-su-kuyusu-acildi-2.jpg