Çilem Karabulut'un kefaletle tahliye edilmesi kararına itiraz

Adana'da kocasını öldürdüğü iddiasıyla 15 yıl hapis cezası verilen Çilem Karabulut'un kefaletle tahliye edilmesi kararına itirazda bulunuldu.
Çilem Karabulut'un kefaletle tahliye edilmesi kararına itiraz

Adana'da kocasını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan ve 15 yıl hapse mahkum edilen Çilem Karabulut'un kefaletle tahliyesine maktulun ailesinin avukatı tarafından itirazda bulunuldu.

Eşi Hasan Karabulut'u tabancayla öldürdüğü iddiasıyla 15 yıl hapis cezası verilen Çilem Karabulut'un tahliye edilmesi kararına, öldürdüğü eşinin ağabeyi Mesut Karabulut'un avukatı Ceyhun Bora Kahyalar itiraz etti.

Karabulut ile Kahyalar, dün öğle saatlerinde bir üst mahkeme olan Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmek üzere kararın verildiği Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesine Çilem Karabulut'un tekrar tutuklanması için dilekçe verdi.

Tahliye kararına itiraz dilekçesinde Hasan Karabulut'un uyurken öldürüldüğünü belirten avukat Kahyalar, "Çilem Karabulut müvekkilimin sırtından ve uzak mesafeden 8 el ateş etmek suretiyle ölümüne sebep olmuştur. Fuhuş iddiası bir algıdır. Adli Tıp Kurumunda tedavisi yapıldığında en ufak bir darp izine rastlanmamıştır. Gerek sanığın olaydan önce müvekkilimi arayarak eve çağırması gerekse de öldürme fiilinin müvekkilim uyurken gerçekleştirilmesi, olayın önceden tasarlandığını açıkça gözler önüne sermektedir." ifadesini kullandı.

Kahyalar, Çilem Karabulut’un savunmalarında kendisini olayda mağdur gibi göstererek haksız tahrik veya meşru müdafaa hükümlerinden faydalanmaya, ayrıca son dönemde ülkede meydana gelen kadına karşı şiddet olaylarının artması nedeniyle kamuoyunda kendisi lehine bir vicdani kanaat oluşturmaya çalıştığını iddia etti.

Tutukluluğun devamı yönünde karar veren üye hakimin sanığın tahliyesi yönünde görüş değiştirmesini de dilekçesinde eleştiren Kahyalar, "Dosyada sayın hakimin kararını değiştirmesine sebebiyet veren hangi delil dosyaya sunulmuştur. Dava konusu fiil kasten öldürme vasfında olup bu suç tutuklama nedeni var sayılan katalog suçlardan bir tanesidir. Hal böyleyken sanık hakkında tutuklama sebeplerinin varlığı gözetilmeksizin tahliyesine karar verilmesi hukuka aykırıdır" diyerek, Çilem Karabulut’un tekrar tutuklanması gerektiği görüşünü savundu.

Öldürülen Hasan Karabulut'un ağabeyi Mesut Karabulut da "Biz adalete, yargıya güvenmiştik. 15 yıl almış biri bugün dışarıda. Bu davayı gerekirse Ankara’ya kadar taşıyacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a kadar gideceğiz. O zaman içeride yatan herkes kefaletle tahliye edilsin. Ailece perişanız. Buradaki yargıya güvenimiz sarsıldı. Ben soruyorum, uyuyan çocuğu öldürmek kadın hakkı mıdır?" diye konuştu.

Tutukluluğa yapılan itirazın birkaç gün içinde sonuçlanması bekleniyor.

8 Temmuz 2015'te evinde eşi Hasan Karabulut'u tabancayla ateş ederek öldürdüğü öne sürülen ve ertesi gün polise teslim olup tutuklanan 1 çocuk annesi Çilem Karabulut, yargılandığı Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesinde oy çokluğuyla 15 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. Mahkeme Başkanı Ogün Maden ise Çilem'e ceza verilmemesi yönünde karara muhalefet şerhi koymuştu.

Çilem Karabulut, 20 Haziran'da avukatının tutukluluğa itirazı üzerine 50 bin lira kefaletle tahliye edilerek Mersin'deki Tarsus Kapalı Cezaevinden çıkmıştı.